Timo Bult Timo Bult
20/12/2020 18:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2020 18:12

Bitcoin (BTC) kan vandaag record uit 2013 evenaren, deze altcoin stijgt hard in een zee van rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan vandaag record uit 2013 evenaren, deze altcoin stijgt hard in een zee van rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bereikte 24 uur geleden een nieuwe all-time high (ATH), maar de bulls konden deze stijging helaas niet doorzetten. Het gevolg was een kleine daling waarmee bitcoin nu wel een symmetrisch driehoekspatroon vormt. Daarnaast kan bitcoin een stokoud record evenaren vandaag!

Kan bitcoin dit record uit 2013 evenaren?

Zoals gezegd consolideert bitcoin weer sinds het bereiken van de nieuwe ATH bij $24.200. Op het moment van schrijven is de koers van bitcoin $23.763 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Vanmiddag lukte het de bulls nog wel een keer om de $24.000 aan te vallen. De koers werd hier echter direct afgewezen met een kleine daling tot gevolg. De gevormde high ligt hiermee iets lager dan de ATH van gisteren. Wel vormt de koers steeds iets hogere lows en dus kan een symmetrische driehoek getekend worden op de uurlijkse grafiek.
Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de koers in een opwaartse trend zit, maar dat de Relative Strength Index (RSI) juist in een neerwaartse trend zit. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat er een correctie aankomt. De RSI is namelijk uit het overbought gebied gezakt en dus is er wellicht weer wat ruimte om te stijgen. Toch blijft het oppassen geblazen gezien de grote volatiliteit in de afgelopen dagen.
Bitcoin kan daarnaast vandaag een record evenaren. Sluit bitcoin vandaag boven $23.850 dan zou dit de 9e groene dagelijkse candle op rij zijn. Bitcoin steeg in 2013 voor het laatst 9 dagen op rij zonder een rode candle. Dit toont toch maar weer aan hoe geweldig de huidige prijsstijging van bitcoin is!

Overwegend rode cijfers, behalve deze altcoin

Binnen de top 10 zijn daarnaast overwegend dalende koersen te zien. Bitcoin daalt 1,3% in waarde. Ethereum (ETH) daalt met 2,4% naar een waarde van $647,90. Ripple (XRP) zakt nog iets harder en staat 4,4% en is $0,5701 waard.
Opvallend is bitcoin cash (BCH). De nummer zes staat tussen de dalende koersen dik 10% in het groen. Waar de stijging vandaan komt is niet helemaal duidelijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie