Bitcoin (BTC) koers bereikt nieuwe maandelijkse low, handelt binnen dalend trendkanaal

De bitcoin (BTC) koers zet de weg omlaag voort en vormde afgelopen nacht een nieuwe maandelijks dieptepunt. Bitcoin handelt op dit moment binnen een dalend trendkanaal en kan dus verder zakken. De altcoins volgen BTC en laten over het algemeen rode cijfers zien.

- Advertentie -

De grootste altcoin, ethereum (ETH), staat 1,6% in de min en zakt daarmee naar een waarde van $183,93, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple (XRP) zakt met 1,8% terug naar $0,2662. Stellar (XLM), de nummer 10 altcoin, is met een daling van 2,7% de grootste daler. XLM staat op het moment van schrijven op een waarde van $0,0732.

De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur met meer dan $3 miljard af van $239,8 miljard naar op dit moment $236,4 miljard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en neemt met 0,1% af naar 65,9%.

Bitcoin (BTC)

Sinds begin van deze maand zit bitcoin in een neerwaartse trend. Terwijl de koers een aantal dagen in november vooral zijwaarts handelde lijkt deze neerwaartse trend zich nu voort te zetten. Zo werden een aantal belangrijke supports gebroken.

De bitcoin koers handelt op dit moment binnen een dalend trendkanaal. BTC bereikte afgelopen nacht de support-lijn van dit kanaal nadat het door de support bij $8.600 zakte. Daarmee heeft BTC een nieuwe maandelijkse low bij $8.490 bereikt. Sindsdien is bitcoin iets hersteld. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.552 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op dit moment is de eerstvolgende weerstand het prijsniveau van $8.600. Daarboven zal de $8.700 mogelijk voor weerstand zorgen. Dit is het prijsniveau waar de uurlijkse 100-Moving average (MA) en de dalende trendlijn die zich al sinds eind oktober vormt, zich bevinden.

- Advertentie -

Zakt bitcoin verder terug vanaf dit punt dan kan de $8.500 ondersteuning bieden, het prijsniveau waar de support-lijn van het dalend trendkanaal ongeveer ligt. Mocht bitcoin uitbreken dan kan de bitcoin koers eventueel versnellen richting de belangrijke support bij $8.300.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn¬†wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel ‚ÄúDe stier komt eraan!‚ÄĚ, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten,¬†Facebook‚Äď of¬†Twitter.¬†Meediscussi√ęren? Meld je dan aan voor ons¬†Telegram¬†kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.791,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.873,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.890,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.900,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.068,50 Kopen
Laatste nieuws

Grayscale koopt weer massaal Bitcoin in, en meldt dat ook de...

0
Grayscale, de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, is weer enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) aan het opkopen. Het bedrijf heeft in november bijna twee keer zo veel...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het¬†business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben ge√Įnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....