Timo Bult Timo Bult
15/11/2019 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2019 07:51

Bitcoin (BTC) koers bereikt nieuwe maandelijkse low, handelt binnen dalend trendkanaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers bereikt nieuwe maandelijkse low, handelt binnen dalend trendkanaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zet de weg omlaag voort en vormde afgelopen nacht een nieuwe maandelijks dieptepunt. Bitcoin handelt op dit moment binnen een dalend trendkanaal en kan dus verder zakken. De altcoins volgen BTC en laten over het algemeen rode cijfers zien.
De grootste altcoin, ethereum (ETH), staat 1,6% in de min en zakt daarmee naar een waarde van $183,93, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple (XRP) zakt met 1,8% terug naar $0,2662. Stellar (XLM), de nummer 10 altcoin, is met een daling van 2,7% de grootste daler. XLM staat op het moment van schrijven op een waarde van $0,0732.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur met meer dan $3 miljard af van $239,8 miljard naar op dit moment $236,4 miljard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en neemt met 0,1% af naar 65,9%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC)

Sinds begin van deze maand zit bitcoin in een neerwaartse trend. Terwijl de koers een aantal dagen in november vooral zijwaarts handelde lijkt deze neerwaartse trend zich nu voort te zetten. Zo werden een aantal belangrijke supports gebroken.
De bitcoin koers handelt op dit moment binnen een dalend trendkanaal. BTC bereikte afgelopen nacht de support-lijn van dit kanaal nadat het door de support bij $8.600 zakte. Daarmee heeft BTC een nieuwe maandelijkse low bij $8.490 bereikt. Sindsdien is bitcoin iets hersteld. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.552 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Op dit moment is de eerstvolgende weerstand het prijsniveau van $8.600. Daarboven zal de $8.700 mogelijk voor weerstand zorgen. Dit is het prijsniveau waar de uurlijkse 100-Moving average (MA) en de dalende trendlijn die zich al sinds eind oktober vormt, zich bevinden.
Zakt bitcoin verder terug vanaf dit punt dan kan de $8.500 ondersteuning bieden, het prijsniveau waar de support-lijn van het dalend trendkanaal ongeveer ligt. Mocht bitcoin uitbreken dan kan de bitcoin koers eventueel versnellen richting de belangrijke support bij $8.300.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie