Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/08/2020 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2020 06:10

Bitcoin (BTC) koers blijft waarschijnlijk stijgen als de dollar door deze trendlijn zakt

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers blijft waarschijnlijk stijgen als de dollar door deze trendlijn zakt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

The United States dollar (USD) index is bezig met het testen van de bodem van een 12 jaar lang trendkanaal. Veel traders noemen dit moment het meest cruciale moment van de dollar sinds 2008. Zij geloven ook dat een continue depreciatie van de dollar, de koers van bitcoin (BTC) een boost zal geven.
De dollar is al meer dan drie maanden, vanaf april, aan het dalen in waarde tegenover andere valuta’s. Sommige investeerders denken dat de daling van de dollar impact heeft op de koers van bitcoin. Zo zei bekende cryptocurrency trader Scott Melker:

“Dit is misschien wel het meest cruciale moment dat we hebben gezien voor de Amerikaanse dollar sinds de dieptepunt in 2008. Dit kanaal is al meer dan 10 jaar intact. Als het kapot gaat, hide yo’ kids en koop bitcoin.”


De afgelopen weken steeg bitcoin zelfs voorbij de $12.000, terwijl de dollar maar daalde in waarde. Jay Hao, de CEO van OKEx, gaf aan dat de depreciatie van de dollar de kans geeft aan bitcoin om te stijgen.
De waarde van de dollar heeft invloed op de koers van bitcoin aangezien traders normaal de waarde van een bitcoin vergelijken met de waarde van de dollar. Mocht de dollar in waarde dalen, dan heeft het effect waar bitcoin tegenover staat een lagere waarde. Dus wanneer de dollar daalt, is de kans groter dat de waarde van bitcoin stijgt. Hao zei:

“Als de dollar blijft dalen, is de kans groot dat Bitcoin blijft stijgen.”


Mark Wilcox, een bitcoin analist, zegt ongeveer hetzelfde. Hij wees naar de grootste daling van de dollar en gaf aan dat dit een van de factoren was die de koers van bitcoin omhoog dreef de afgelopen maanden. Hij zei: “Bitcoin ging niet omhoog, de dollar ging omlaag.”
Analisten zeggen dat de dollar in waarde daalde tegenover andere valuta door de afremmende economie in het land. Amerika heeft het hoogste aantal COVID-19 geïnfecteerden, wat ervoor zorgt dat de economie afremt.
“Het ding dat de afgelopen dagen is veranderd, is dat niet alleen goud is gestegen ten opzichte van de dollar, maar bijna alles,” legt Société Générale’s wereldwijde macro-strateeg Kit Juckes in een bericht uit. “Dat komt gedeeltelijk voort uit het gevoel dat de VS het moeilijker hebben om het virus te beheersen dan anderen, waardoor de Amerikaanse economie ondermaats presteert.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie