Timo Bult Timo Bult
26/07/2021 19:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2021 19:41

Bitcoin (BTC) koers boven $40.000, wordt de prijsrange gebroken? Dogecoin (DOGE) stijgt hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers boven $40.000, wordt de prijsrange gebroken Dogecoin (DOGE) stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het ging afgelopen nacht even heel snel! De bitcoin (BTC) koers steeg in enkele uren tijd met meer dan 10% in waarde. Vandaag was de richting grotendeels zijwaarts met weinig actie. Maar daar kwam zojuist verandering in!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers probeert $40.000 te breken

24 uur geleden handelde bitcoin nog onder de $35.000, een op dat moment belangrijke weerstandszone voor de bulls om te breken. Vannacht lukte het de bulls uiteindelijk om deze weerstand met overtuiging te breken. Rond 2 uur ging het vervolgens even heel rap (de reden hiervan lees je in dit artikel) en werd een piek neergezet van $39.770.

Bij $40.000 lag echter, zoals verwacht, de volgende grote weerstandszone. Het kostte de bulls na de eerste afwijzing een kleine 14 uur om de koers nogmaals naar dit prijsniveau te duwen en zoals het er nu naar uitziet lukt het de bulls nu wel! Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin namelijk $40.720 op crypto exchange Coinbase. De laatste keer dat we bitcoin boven de $40.000 zagen is alweer meer dan een maand geleden.

Nu wordt het spannend. De $40.000 vormt een sterke weerstandzone waar de koers sinds eind mei niet meer bovenuit wist te komen. Sindsdien handelde bitcoin in het bereik tussen $30.000 en $40.000. Een mogelijk scenario is nog steeds dat bitcoin, ondanks de positieve beweging, wordt afgewezen bij $40.000 en zodoende gewoon in deze prijsrange blijft handelen. Een uitbraak zou natuurlijk bijzonder goed nieuws zijn.

Advertentie

Dogecoin (DOGE) nét niet de hardste stijger

We hebben het de afgelopen maanden niet zovaak meer gezien; bitcoin met dubbele cijfers in het groen. BTC staat 16,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en is hiermee zelfs de hardste stijger van de top 10.

De hardst stijgende top 10 altcoin is dogecoin (DOGE). De nummer 7 staat 16,2% in het groen. Ook ripple (XRP) en cardano (ADA) doen het goed. Beide altcoins staat rond de 12% in de plus.

Nog een positief signaal is dat de totale marktkapitalisatie de weerstand bij $1,5 biljoen lijkt te kunnen doorbreken. Op het moment van schrijven zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $1,58 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie