Timo Bult Timo Bult
09/09/2021 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2021 15:24

Bitcoin (BTC) koers breekt uit, fantom en elrond stijgen hard en ook solana presteert weer goed!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit, fantom en elrond stijgen hard en ook solana presteert weer goed!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt is vanmiddag weer verder gestegen met over het algemeen groen kleurende koersen! Bitcoin (BTC) is door een dalende trendlijn gebroken en ook de altcoins doen het goed. Opnieuw is het solana (SOL) dat uitblinkt met weer een opvallend grote stijging. Solana is echter niet de hardste stijger van de top 100.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Bitcoin (BTC) breekt uit’

Maar we beginnen met bitcoin! Die handelde sinds de grote correctie enkele dagen geleden eigenlijk vrijwel horizontaal. De koers liet hier en daar wat kleine bewegingen zien, maar een duidelijke richting ontbrak. Vanmiddag lijkt daar verandering in te zijn gekomen, zo merkt ook de analist Nebraskan Gooner op:

“Vrij duidelijke uitbraak. Het is de laatste tijd moeilijk te vertrouwen op prijsactie, dus alles is mogelijk, maar ik verwacht dat we op een gegeven moment de 99sma-weerstand zullen testen. Ik weet echter niet zeker welk pad de koers zal volgen (oranje lijn)”

Zo rond $47.500 zou een eerstvolgende weerstandszone kunnen liggen. Gisteren probeerden de bulls bitcoin hier al eens doorheen te drukken. Toen werd bitcoin echter vrij snel afgewezen met opnieuw een daling het $40.000-gebied in. Nu is het verschil dat we het handelsvolume wel zien aantrekken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $47.000 op crypto exchange Coinbase.

Advertentie

Solana (SOL) weet niet van stoppen

De top 10 altcoins kleurt eveneens groen. Ethereum (ETH) stijgt 3,2% in waarde en is $3.531 waard. Ripple (XRP), op plek 7, is de slechtste presteerder van dit moment en staat 0,3% in de plus.

Binnen de top 10 zijn cardano (ADA) en solana opvallende stijgers. ADA weet 6,3% te stijgen terwijl solana weer gekke cijfers neerzet. SOL staat maar liefst 23,6% in de plus. Ten opzichte van een week geleden, dus nog voor de correctie, staat de altcoin 72% in de plus!

Het zijn elrond (EGLD) en fantom (FTM) die de hardste stijgers van de top 100 zijn. EGLD stijgt 37% en FTM 35%. Deze laatste altcoin steeg deze week maar liefst 117% en presteert dus bijzonder goed ondanks de correctie.

Niet gek is het dus dat de bitcoin dominantie weer wat afneemt. Na een kleine daling van 1,1% maakt bitcoins waarde nog 41,1% van de gehele markt uit. Dit komt natuurlijk door de relatief beter presterende altcoins op dit moment. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,15 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie