Timo Bult Timo Bult
17/07/2019 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2019 14:05

Bitcoin (BTC) koers corrigeert verder, analisten noemen $8.000 als bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds vanochtend is bitcoin (BTC) weer een stukje verder gedaald. Na een keer van de support op $9.300 te zijn gestuiterd, zakte de koers de tweede keer er alsnog doorheen. Het blijft onduidelijk hoever deze correctie de bitcoin koers naar beneden zal drukken, verschillende analisten noemen echter prijsniveaus van $8.000 tot zelfs $7.500.
Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $9.525 volgens CoinMarketCap. Dit betekent dat BTC de afgelopen 24 uur met 9,4% in waarde is gedaald. Alleen EOS daalde harder in de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. EOS staat met een waarde van $3,74 bijna 10,5% in de min.
Op basis van een technische indicator die werd uitgevonden door Trace Mayer, een bitcoin-investeerder en tevens investeerder in de cryptocurrency exchange Kraken, kunnen analisten beoordelen of de bitcoin prijs oversold, overbought of een redelijke waarde heeft. Op dit moment is bitcoin volgens deze indicator noch oversold noch overbought.
Daarnaast lijkt deze huidige correctie volgens de crypto-analist CryptoKea erg op de grote correctie tijdens de bullrun in 2017. Mocht bitcoin dezelfde beweging gaan maken dan kan de koers volgens de analist terugzakken naar een niveau tussen de $8.700 en $7.148. Volgens CryptoKea zitten we zelfs na zo’n sterke correctie nog steeds officieel in een bullish markt.


Meerdere analisten noemen echter de $8.000 als belangrijk prijsniveau. Dat is namelijk waar de koers in 2018 vaak weerstand en support vond. Een van die analisten is Josh Rager. Hij stelt dat op basis van zijn analyse van de wekelijkse grafiek en on-chain data, deze pullback de koers terug kan drukken naar de $8.000.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1150034769637498880
Kortom, de koers ziet er vandaag somber uit. Toch is er nog genoeg ruimte aan de onderkant over voordat de situatie op de markt echt bearish wordt. Of zoals Crypto Insider David in zijn meest recente bitcoin (BTC) koers weekanalyse schrijft: “De trend is bullish en pullbacks bieden daarbij geweldige kansen voor mooie entries.” Mocht je deze analyse gemist hebben, zijn laatste analyse kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie