Timo Bult Timo Bult
25/07/2019 07:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2019 07:52

Bitcoin (BTC) koers doorbreekt psychologische grens opnieuw

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_doorbreekt_psychologische_opnieuw

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls gelukt bitcoin (BTC) boven de dalende trendlijn te drukken. De bitcoin koers komt daarmee weer boven de $10.000 terecht, echter biedt het gebied rond de $10.200 nu sterke weerstand. Ook de altcoins staan daarnaast in het groen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.103 volgens CoinMarketCap. De afgelopen 24 uur wist de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met 3,9% in waarde stijgen. De grootste stijger van dit moment binnen de top 10 vinden we terug op plek 7: EOS.
EOS wist in de afgelopen 24 uur met 10,6% in waarde te stijgen en bereikt daarmee de waarde van $4,55. Een andere grote stijger is ethereum (ETH). De tweede grootste cryptocurrency staat 7,4% in de plus met een waarde van $221,8. Dankzij de goede prestaties van de altcoin zakt de bitcoin dominantie iets terug naar een niveau van 64,7%.
Gister rond 18:00 testte bitcoin de dalende trendlijn, die het sinds 21 juli vormde, voor de vierde keer. Opnieuw lukte het de bulls niet om de lijn te breken. Het gevolg was een verdere daling naar een dieptepunt van $9.507.
De koers steeg vervolgens terug naar de trendlijn. Opnieuw leek het erop dat de lijn stand zou gaan houden, echter brak de koers uiteindelijk alsnog uit. Een snelle stijging richting de $10.000 volgde.
Die stijging zette door tot het prijsniveau van $10.184 waar de bitcoin-koers weerstand vond. Om verdere stijgingen te kunnen realiseren dienen de bulls de koers boven het weerstandsgebied rondom $10.200 te drukken. In dit prijsgebied bevinden zich op dit moment ook de 200- en 100-Moving Average (MA)-lijnen.
Gezien de sterke weerstand in dit prijsgebied kan de koers opnieuw terugzakken naar de supports op $10.000 of $9.800. Bij doorbraak van de resistance zijn de volgende doelwitten de $10.500, $10.800 en uiteindelijk de $11.000.
Afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie