Timo Bult Timo Bult
11/09/2020 15:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 15:26

Bitcoin (BTC) koers: Gaan we omhoog of naar beneden? Deze MA bepaalt!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers Gaan we omhoog of naar beneden Deze MA bepaalt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met bitcoin (BTC) nog altijd boven de $10.000, maar onder de $10.500, blijft de grote vraag wanneer er eindelijk weer eens een grote beweging komt. Nu de bitcoin koers vlak onder de 4-uurs 50-Moving Average (MA) bestaat de kans dat die beweging mogelijk snel volgt. Tevens laten de altcoins vergelijkbare koersen zien met geen al te grote uitschieters.

Bitcoin (BTC) nog altijd in een strakke range

De bitcoin koers is de afgelopen dagen een aantal keer in de buurt geweest van de $10.000 en dook daar zelfs een aantal keren onder. Tot een verdere correctie naar beneden kwam het niet. Bitcoin blijf namelijk binnen de strakke range van $10.000 en $10.500 handelen.
Op het moment van schrijven bevindt bitcoin zich op de 4-uurs grafiek vlak boven de middellijn van de Bollinger Bands, maar vlak onder de 50-MA. De komende uren wordt mogelijk duidelijk of bitcoin door deze MA, waar het al eens werd afgewezen, kan breken en door kan stomen naar de $10.500.
Dat dit een belangrijk moment is benadrukte ook Crypto Insider Michiel in zijn vanochtend verschenen column. Daarin schreef hij onder andere:

“Ik meldde het al aan onze members, zodra één van beide opgeeft in dit wedstrijdje armpje drukken, is de kortere trend bekend. Support zou echt gevonden moeten worden rond deze $10.200 om niet in de problemen te geraken.”

Lees zijn gehele column hier om te weten te komen wat zijn kijk is op de huidige situatie!

Altcoins handelen weer zijwaarts

Eerder leek ethereum (ETH) nog uit een symmetrische driehoek te breken. De grootste altcoin stuitte echte net als bitcoin op de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Terwijl het volume de afgelopen dagen afnam, lijkt ethereum nu weer een kleine opwaartse beweging te kunnen maken. Ten opzichte van 24 uur geleden staat ETH echter nog 0,5% in het rood. Ethereum is hiermee $370 waard.
Chainlink (LINK) zakt 3,1% in waarde en is nu $12,65 waard. Polkadot (DOT) zakt 3,6% terug en is $4,57 waard. De enige stijger binnen de top 10 is op dit moment crypto.com coin (CRO). De cryptocurrency van de crypto-betaalkaartprovider staat 5,5% in het groen en is $0,1599 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie