Timo Bult Timo Bult
04/07/2019 13:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2019 13:58

Bitcoin (BTC) koers handelt zijwaarts maar toont bullish signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Als de bitcoin (BTC) bull run komt, heb jij dan een plan?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelt momenteel nog steeds onder de resistance waar het vanochtend ook handelde. Echter zijn er een aantal bullish signalen die een mogelijke verdere stijging signaleren. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $11.876 waard volgens CoinMarketCap. Daarmee steeg de koers in de afgelopen 24 uur met 4,56%. De huidige prijs betekent een kleine toename ten opzichte van het artikel van vanochtend, echter is er wel het een en ander gebeurd.
Doordat bitcoin vrijwel hetzelfde waard is, maar de totale marktkapitalisatie iets is afgenomen naar $332,8 miljard, is de bitcoin-dominantie verder gestegen. Die staat nu namelijk op 63%, een waarde die meer dan twee jaar geleden voor het laatst gezien werd.
Nadat bitcoin de afgelopen nacht eenmaal de $12.000 wist te testen, is het de bulls niet meer gelukt om dit niveau nogmaals te testen. Wel vond de koers support op de $11.500 nadat de koers voor het grootste deel van de ochtend in waarde daalde.
Na het aantikken van die $11.500 zit de koers weer in de lift. Op de uurlijkse grafiek vormt de koers daardoor een bullish flag. Deze formatie is kenmerkend aan een vlaggenmast (een lange groene candle) met daarachter een vlag (een consoliderende koers). Dit patroon is vaak positief nieuws en kan verdere stijgingen signaleren.
Bovendien zien we op de dagelijkse grafiek een bull hammer. Dit is een type candle met een kleine body, maar lange wick aan de onderzijde en juist een korte wick aan de bovenzijde. Deze candle signaleert dat de bulls nieuwe kracht hebben gevonden. Aangezien de candle van de volgende dag er sterk bullish uitziet, zijn dit signalen die mogelijke verdere groei van de koers voorspellen.
Voor de kortere termijn ligt de eerstvolgende resistance nog steeds op $12.000. Bij doorbraak van dit prijsniveau moeten traders de $12.200 in de gaten houden. Zakt de koers opnieuw terug, dan zal de $11.500 mogelijk support gaan bieden.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie