Timo Bult Timo Bult
28/02/2021 16:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2021 16:34

Bitcoin (BTC) koers herstel blijft uit, welke prijs is belangrijk om in de gaten te houden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers herstel blijft uit, welke prijs is belangrijk om in de gaten te houden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur toch weer verder naar beneden afgebogen. Een herstel boven de 50-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek bleef uit en dus is bitcoin verder terug gezakt. Ook de altcoins tonen rode cijfers met dalingen van vooral 10% of meer.

Bitcoin (BTC) kan 50-MA niet breken

Exact 24 uur geleden testte bitcoin de 50-uurs MA bij $48.700. Dit bleek de eerste van een reeks testen te zijn. Het afgelopen etmaal werd deze 50-MA tot vijf keer getest maar een uitbraak bleef uit. Dit is tevens waar de middellijn van de Bollinger Bands zich op dat moment bevond.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $43.633 op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin is hiermee meer dan 10% in waarde gezakt gedurende de afgelopen 24 uur. Op dit moment test bitcoin de 200-MA op de 4-uurs grafiek, de volgende belangrijke prijszone die nu support zou kunnen bieden.
Hieronder ligt een zeer belangrijke prijszone. Bij ongeveer $41.000 vormde bitcoin begin 2021 een lokale top. Bovendien bevindt de 50-dagen MA zich op dit moment bij $41.000. Kortom, een belangrijke prijs om in de gaten te houden!
Ondanks de negatieve bewegingen is er hoop op herstel. Volgens Glassnode is de zogeheten Spent Output Profit Ratio (SOPR) voor het eerst in vijf maanden negatief. Hierover lees je in dit artikel meer.

Cardano (ADA) 12% in de min, maar boven de 1 dollar

De altcoins in de top 10 kleuren vandaag tevens rood. De correctie die deze week inzette lijkt dus nog niet gedaan te zijn. Cardano (ADA), dat gisteren nog opvallend hard kon stijgen, daalt 13% in waarde. Toch is ADA nog $1,21 waard.
Ethereum (ETH) zakt 9,3% in waarde en is $1.345 waard. De rest van de top 10 zakt met ten minste 10% in waarde. De totale marktkapitalisatie zakte hiermee de afgelopen 24 uur met 7,9%. Alle cryptocurrencies zijn hiermee $1,3 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie