Timo Bult Timo Bult
18/07/2019 07:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2019 07:17

Bitcoin (BTC) koers herstelt na dip onder $9.300, doorbreken weerstand blijft onzeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een dipje onder de support op $9.300 wist bitcoin (BTC) terug te stijgen richting de $10.000. Op de uurlijkse grafiek vormt de bitcoin koers echter een dalend trendkanaal. Het blijft daarom onzeker of de koers terug boven de $10.000 kan stijgen gezien het bearish momentum van de afgelopen dagen en de koersbewegingen van de afgelopen uren.
Kijkend naar de cryptomarkt zien we vandaag eigenlijk alleen maar groene cijfers in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Binnen de top 10 is litecoin (LTC) met een stijging van 15,92% in de afgelopen 24 uur de grootste stijger. De altcoin is daarmee nu $92,8 waard.
Bitcoin (BTC) wist de afgelopen 24 uur met 3,6% in waarde te stijgen, waarmee de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie nu $9.914 waard is. Kortom, er lijkt sprake te zijn van een licht herstel ten opzichte van gisteren.
Toch kunnen er op de korte termijn nog steeds verdere dalingen voor komen aangezien de Relative Strength Index (RSI) die op de uurlijkse grafiek weer een divergence laat zien.
Daarnaast vormt de bitcoin koers sinds 11 juli een dalend trendkanaal. Daarvan ligt de resistance-lijn op dit moment op ongeveer $10.200, waar ook de 100-Moving Average (MA) zich  bevindt. Echter is dit niet het eerstvolgende obstakel.
Op $10.000 ligt waarschijnlijk sterke weerstand. Bitcoin testte dit niveau de afgelopen uren al twee keer, en twee keer lukte het niet om door te breken. Boven de $10.000 ligt ook nog weerstand op ongeveer $10.100.
Zakt de koers weer terug dan zal het mogelijk support vinden op $9.300. Gister leek deze support het te begeven nadat de koers eronder dipte. Echter kon bitcoin weer tot boven dit prijsniveau herstellen.
Benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Onze eigen analist David heeft zijn gedachtengang weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie