Kevin Schijven Kevin Schijven
30/04/2021 08:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2021 08:06

Bitcoin (BTC) koers herstelt na vorming dubbele bodem, exchange tokens sterkste stijgers vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers herstelt na vorming dubbele bodem, exchange tokens sterkste stijgers vandaag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC)

Vooralsnog lijkt het op een altcoin seizoen. De bitcoin (BTC) dominantie zakt vandaag verder terug terwijl de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies nu bijna $2,2 biljoen aantikt.

In eerste instantie zagen we gisteren de bitcoin koers voornamelijk zijwaarts bewegen rond $54.500, maar later op de dag zette de koers toch weer een behoorlijke daling in. Aan het eind van de dag daalde bitcoin tweemaal naar $52.500 en vormde een zogeheten dubbele bodem.

Dat kan een goed teken zijn en gedurende nacht is bitcoin dan ook weer hersteld richting deze $54.500. Ondanks dat nu de koers nu een stijgend patroon vormt, blijft het de vraag of bitcoin uit dit bereik kan klimmen. Rond $55.500 en $57.000 liggen dan ook weer behoorlijke obstakels.

Ethereum (ETH)

De koers van ethereum (ETH) ontkoppelt zich steeds verder van bitcoin en bereikte gisterenmiddag nog een nieuwe all-time high (ATH) van $2.800. Dit record werd enkele uren later nogmaals evenaart, maar de ether koers maakte toen een vergelijkbare beweging als bitcoin naar beneden.

Tot twee keer aan toe stuiterde ether op $2.700 en inmiddels is de koers alweer bijna teruggekeerd naar zijn ATH van $2.800. Het is dan ook zeer mogelijk dat het record vandaag wederom gebroken wordt. Ether staat deze maand meer dan 50% in de plus.

Altcoins

We zien vandaag ook weer enkele altcoins stijgen die het deze week sowieso al goed deden. Zo staat pancakeswap (CAKE) vandaag weer bijna 9% in de plus, polygon (MATIC) meer dan 10%, ripple (XRP) bijna 11%, en waves (WAVES) zelfs 16%.

Daarentegen zien we ook enkele tokens die het deze week goed deden nu in het rood staan, vooral DeFi tokens en NFT’s als maker (MKR), uniswap (UNI), decentraland (MANA) en chiliz (CHZ). Fantom staat vandaag 7% in de min, maar alsnog bijna 100% in de plus deze week.

Exchange Tokens

De sterkste stijgers vandaag zijn opvallend de zogenaamde exchange tokens, dat zijn de crypto uitgegeven door crypto-beurzen als Binance, KuCoin, OKEx en Huobi. We zien de Binance Coin (BNB) weer stijgen met 8,5%, KuCoin Token (KCS) met 12,5%, OKB (OKB) met 21,5% en de Huobi Token (HT) is vandaag de winnaar met een stijging van 28%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie