Timo Bult Timo Bult
14/05/2021 14:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2021 14:53

Bitcoin (BTC) koers houdt stand boven $50.000 maar bulls zijn er nog niet, dogecoin (DOGE) in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers houdt stand boven $50.000 maar bulls zijn er nog niet, dogecoin (DOGE) in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er is vandaag weinig veranderd aan de situatie op de markt. Bitcoin (BTC) handelt nog steeds bij de $50.000 waar de bulls proberen het herstel door te zetten boven dit prijsniveau. Bij de altcoins zien we vooral bij dogecoin (DOGE) weer een opvallende stijging plaatsvinden. De oorzaak zal je waarschijnlijk niet verrassen.

Dogecoin (DOGE) ziet weer mooie pump door ome Elon

Het was opnieuw dogecoin dat vandaag hard wist te stijgen. De nu 4e grootste cryptocurrency van de markt wist met gemiddeld 23% in waarde te stijgen. Op crypto exchange Binance was deze stijging over de afgelopen 24 uur zelfs meer dan 30%! Daar is DOGE op het moment van schrijven $0,5370 waard.

De stijging komt waarschijnlijk voort uit twee interessante ontwikkelingen. Zo was er Tesla CEO Elon Musk die meldde dat hij nu samenwerkt met DOGE ontwikkelaars. Ook zou de altcoin mogelijk binnenkort op Coinbase genoteerd worden. Over dit nieuws lees je in dit artikel meer.

Verder zien we ethereum (ETH) met 5% in waarde stijgen waarmee de grootste altcoin weer boven de $4.000 staat, Cardano (ADA) stijgt 4% en is $1,91 waard en internet computer (ICP) weet 7,7% te stijgen. Al met al presteren de altcoins goed en dat drukt bitcoins dominantie weer met 1% naar beneden. Het aandeel van bitcoins waarde maakt nu nog maar 40% van het totaal uit!

Bitcoin (BTC) lijkt te kunnen herstellen maar is nog niet veilig

Bitcoin zien we nog steeds vlak boven de $50.000 handelen, het niveau waar het vanochtend weer bovenuit wist te breken na de dip tot $47.000. Bij $51.000 lijkt voor nu de weerstand te sterk te zijn. Wel zien we het handelsvolume vandaag weer langzaamaan toenemen en groenkleuren. Boven de $51.000 ligt de volgende weerstand mogelijk bij $52.700, de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek.

Benieuwd naar de mening van crypto analist Michiel over de huidige stand van zaken? Lees dan hier zijn vandaag verschenen column!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie