Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers kan mogelijk flink volatiel worden, blijkt uit deze data

Bitcoin (BTC) koers kan mogelijk flink volatiel worden, blijkt uit deze data

- Advertentie -

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken behoorlijk in prijs gestegen en dit heeft veel beleggers aangetrokken. Dit blijkt onder andere uit het open interest van bitcoin futures- en optiecontracten, welke onlangs een record bereikte. Dit zou op den duur flink wat volatiliteit kunnen gaan veroorzaken!

Het open interest is de totale waarde van alle openstaande contracten die worden verhandeld. In tegenstellen tot de spotmarkt, waar je simpelweg bitcoin kan kopen van de open markt, koop je met futurescontracten het recht om bitcoin in de toekomst al dan niet te kopen of verkopen. Een hoog open interest is dus een indicatie dat veel beleggers met deze contracten handelen.

“Bitcoin futures & perpetuals samengevoegd Open Interest heeft vandaag een nieuw record bereikt

Het liquidatiefeest is nog niet eens begonnen.”

Zodra zo’n contract afloopt, wordt het afgewikkeld. In dat geval vindt dus een bitcoin transactie plaats. Mohit Sorout, trader en oprichter van Bitazu Capital, stelt dat alhoewel het open interest een all-time high heeft bereikt, het “liquidatie festijn” nog niet eens begonnen is. Hij doelt hiermee op een snelle opeenvolging van liquidaties van deze contracten waardoor er een enorme koersbeweging kan plaatsvinden.

Welke kant dit op zal zijn is natuurlijk de grote vraag. De funding rate is op dit moment ongeveer 0,01%, zo stelt Cointelegraph. Dit betekent dat de bears noch de bulls de overhand hebben in deze markt.

Crypto Insider Michiel waarschuwde vanmiddag dat er een mogelijke correctie aan zit te komen. “Op de dagelijkse grafiek begint de relative strength index (RSI) wat tekenen van zwakte te vertonen. Dit, samen met de 3-dagelijkse grafiek, zou de pullback van de koers kunnen gaan inluiden.” Lees zijn volledige analyse hier!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.216,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.246,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.262,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.312,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.468,40 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...