Timo Bult Timo Bult
13/11/2020 15:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2020 15:37

Bitcoin (BTC) koers kan mogelijk flink volatiel worden, blijkt uit deze data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan mogelijk flink volatiel worden, blijkt uit deze data

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken behoorlijk in prijs gestegen en dit heeft veel beleggers aangetrokken. Dit blijkt onder andere uit het open interest van bitcoin futures- en optiecontracten, welke onlangs een record bereikte. Dit zou op den duur flink wat volatiliteit kunnen gaan veroorzaken!
Het open interest is de totale waarde van alle openstaande contracten die worden verhandeld. In tegenstellen tot de spotmarkt, waar je simpelweg bitcoin kan kopen van de open markt, koop je met futurescontracten het recht om bitcoin in de toekomst al dan niet te kopen of verkopen. Een hoog open interest is dus een indicatie dat veel beleggers met deze contracten handelen.

“Bitcoin futures & perpetuals samengevoegd Open Interest heeft vandaag een nieuw record bereikt

Het liquidatiefeest is nog niet eens begonnen.”


Zodra zo’n contract afloopt, wordt het afgewikkeld. In dat geval vindt dus een bitcoin transactie plaats. Mohit Sorout, trader en oprichter van Bitazu Capital, stelt dat alhoewel het open interest een all-time high heeft bereikt, het “liquidatie festijn” nog niet eens begonnen is. Hij doelt hiermee op een snelle opeenvolging van liquidaties van deze contracten waardoor er een enorme koersbeweging kan plaatsvinden.
Welke kant dit op zal zijn is natuurlijk de grote vraag. De funding rate is op dit moment ongeveer 0,01%, zo stelt Cointelegraph. Dit betekent dat de bears noch de bulls de overhand hebben in deze markt.
Crypto Insider Michiel waarschuwde vanmiddag dat er een mogelijke correctie aan zit te komen. “Op de dagelijkse grafiek begint de relative strength index (RSI) wat tekenen van zwakte te vertonen. Dit, samen met de 3-dagelijkse grafiek, zou de pullback van de koers kunnen gaan inluiden.” Lees zijn volledige analyse hier!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie