Timo Bult Timo Bult
08/11/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2019 07:44

Bitcoin (BTC) koers komt onder de $9.200 terecht en zakt terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers komt onder de $9.200 terecht en zakt terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bleef ook in de afgelopen 24 uur in de buurt van de $9.200 handelen, echter kwam het in de loop van de dag onder deze support terecht. De altcoins binnen de top 10 laten rode cijfers zien terwijl de altcoins daarbuiten juist vooral groene cijfers laten zien.
Ethereum (ETH) staat 1,5% in de min en is op het moment van schrijven $187 waard volgens CoinMarketCap. Ripple (XRP) zakt iets harder terug en staat 4,5% in de min. De tweede grootste altcoin is daarmee nu $0,2852 waard. XRP is met een daling van 4,5% de grootste daler van de top 10 altcoins.
Buiten de top 10 zijn een aantal grote stijgers te bekennen. Zo staat maker (MKR), de nummer 21 cryptocurrency, met een waarde van $672,42 bijna 15% in de plus. Al met al nam de totale marktkapitalisatie af van $251,6 miljard naar $248,9 miljard. De bitcoin dominantie neemt weer iets toe en staat op 67%.

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de afgelopen dagen steeds iets verder teruggezakt en kwam gisteren onder de $9.200 terecht, een belangrijk support-niveau. Sindsdien heeft BTC moeite om weer boven dit prijsniveau uit te komen.
Zo zakte het even sterk terug en vormde het een low bij $9.075. Vervolgens wisten de bulls BTC weer terug omhoog te stuwen richting de $9.200. Daar kwam het een aantal uren geleden opnieuw aan. De koers zakt op het moment van schrijven echter weer sterk terug met als laagste prijs van dit uur $9.086. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase $9.124.
Voor nu ligt de eerstvolgende support bij $9.100 waaronder een belangrijke support bij $9.000 ligt. Zakt de koers hier doorheen dan kan de $8.700 mogelijk voor support zorgen. Nu bitcoin onder de $9.200 terecht is gekomen zal dit prijsniveau waarschijnlijk voor weerstand gaan zorgen. Een uitbraak boven dit prijsniveau is nodig om een eventueel herstel richting de $9.400 te kunnen realiseren.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie