Timo Bult Timo Bult
16/09/2020 16:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2020 16:18

Bitcoin (BTC) koers komt weer bij $11.000 aan, gaat het dan eindelijk lukken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers komt weer bij $11.000 aan, gaat het dan eindelijk lukken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Langzaam maar zeker kruipt de bitcoin (BTC) koers dichterbij de $11.000. Komt bitcoin dan eindelijk weer boven dit prijsniveau terecht? Dat hangt onder andere van de volgende factoren af!

Bitcoin (BTC) koers nadert $11.000 opnieuw

Zo’n 24 uur geleden was bitcoin nog ongeveer $10.750 waard. Het zakte terug naar deze waarde nadat het de $11.000 al eens kon testen. Een uitbraak bleef op dat moment uit, maar daar komt mogelijk op de korte termijn verandering in.
Bitcoin steeg de afgelopen 24 uur namelijk vanaf een low van $10.673 op cryptocurrency exchange Coinbase naar op dit moment een high van $11.024. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.988 en dus is het goed mogelijk dat we bitcoin de komende uren door zien breken!
Mocht dit inderdaad gebeuren dan ligt bij $11.300 het eerstvolgende obstakel. Naast het feit dat bitcoin hier vaker weerstand ondervond, bevindt ook de 50-dagen Moving Average (MA) zich in dit gebied. Daarnaast dienen traders ook rekening te houden met de bitcoin dominantie.

Bitcoin dominantie op belangrijk punt

De bitcoin dominantie is het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal. Op dit moment is de totale marktkapitalisatie, dus van alle cryptocurrencies bij elkaar, $348,2 miljard. Die van bitcoin alleen is $202,3 miljard waarmee de bitcoin dominantie uitkomt op 57,9%.
Ook de bitcoin dominantie beweegt in trends, vergelijkbaar met normale koersen. Zo is te zien dat de dominantie in een neerwaarts trendkanaal zitten waardoor het de afgelopen periode is gezakt. Dit houdt in dat de altcoins meer waard zijn geworden ten opzichte van bitcoin.
Nu bitcoin weer in prijs is gestegen en op het punt staat de $11.000 te breken, is te zien dat de dominantie ook flink is gestegen. Wel bevindt deze zich nu vlak onder de weerstandslijn van het trendkanaal. Mocht de dominantie opnieuw terugzakken dan zou de oorzaak hiervan ofwel bij een dalende bitcoin koers, of bij stijgende altcoin koersen liggen. Blijf dus goed opletten de komende tijd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie