Kevin Schijven Kevin Schijven
03/02/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2023 10:26

Bitcoin (BTC) koers naar $600.000, zegt Scott Minerd van Guggenheim die half miljard dollar investeerde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers naar $600.000, zegt Scott Minerd van Guggenheim die half miljard dollar investeerde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) zou zelfs naar $600.000 kunnen stijgen, zegt miljardair investeerder Scott Minerd, CIO van de grote investeringsmaatschappij Guggenheim Partners. Minerd sprak onlangs over cryptocurrencies en GameStop (GME) zeepbellen met Julia Chatterley van CNN:

 “We hebben veel fundamenteel onderzoek gedaan. Als je het aanbod van bitcoin beschouwt in verhouding tot het aanbod van goud in de wereld, en wat de totale waarde daarvan is, en bitcoin zou naar dit soort getallen gaan, dan zou je het hebben over $400.000 tot $600.000 per bitcoin.”

Aldus Minerd. Hij meldt dat Guggenheim al tien jaar lang naar de crypto-markt kijkt, maar dat het lang te klein was om institutioneel geld te rechtvaardigen. De markt werd pas interessant toen bitcoin $10.000 bereikte, zegt Minerd, die eraan toevoegt dat cryptocurrencies steeds meer aanzien krijgen.
Minerd zegt dat cryptocurrencies nu het “rijk van respectabiliteit” zijn binnengetreden en dat ze steeds belangrijker zullen worden in de wereldeconomie. Toch vindt hij de sprong die bitcoin begin dit jaar maakte van $20.000 naar $40.000 te snel. Het “riekt naar korte termijn speculatie” en er is momenteel nog niet genoeg institutionele participatie om de huidige prijs vast te houden, zegt de miljardair.
Minerd sprak eind vorig jaar al over $400.000 voor bitcoin, maar was kort daarna plotseling zeer bearish over de prijs. Dat kwam wellicht omdat Guggenheim al een aanvraag had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om $500 miljoen te investeren in bitcoin, en dat hoopte te doen voor een lage prijs.


Sinds 1 februari heeft Guggenheim toestemming om $500 miljoen in BTC te investeren via het GBTC fonds van Grayscale Investments. Gisteren was toevallig een uitstroom van $500 miljoen te zien bij cryptocurrency-exchange Coinbase, en Grayscale maakt gebruik van OTC-markt van Coinbase. Wellicht was het dus Guggenheim die groots investeerde en daarmee achter de koersstijging van gisteren zat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie