Timo Bult Timo Bult
30/08/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 13:01

Bitcoin (BTC) koers nog altijd in gevecht met grote horde, dit zeggen de analisten op Twitter!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nog altijd in gevecht met grote horde, dit zeggen de analisten op Twitter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt stabiliseerde de afgelopen dagen grotendeels met bitcoin (BTC) vooralsnog vlak onder de $50.000, een belangrijke horde op weg naar hogere prijsniveaus. In dit artikel vind je een aantal interessante tweets en grafieken van analisten. Wat verwachten zij van bitcoin?

Vanochtend wierpen de analisten Michiel en John al een blik op de markten. Vind hier de dagelijkse marktupdate van Michiel, en hier de altcoin video van John. Een andere Nederlandse analist, Michaël van de Poppe, stelt dat de situatie van bitcoin op dit moment vrij simpel is:

“Bitcoin beeld is vrij simpel. Geen doorbraak bij $51K betekent dat we nog steeds voor die laatste, grote hindernis voor ATH staan (naar mijn mening).
Hieronder -> geen bull voor mij.
De groene zone is het lage steungebied van dit bereik.”

Josh Rager, een andere bekende analist, toonde een licht optimisme aan zijn bijna 180.000 volgers. Terwijl het huidige niveau wellicht niet echt bullish is, ziet de analist dat de wekelijkse candle een wick aan de onderzijde heeft. Dit toont meestal aan dat de koers weer is opgekocht na een daling, een relatief bullish signaal dus:

“Wekelijkse close, waarschijnlijk niet op het gewenste niveau maar ook niet de slechtste candle (onderste wick)

Als de daily weer boven de $50k+ kan komen, hoop ik hier op meer winst.”

https://twitter.com/Rager/status/1432160363965865986

CryptoQuant, een on-chain data analysebedrijf, meldt dat de bitcoin miners nog steeds netto aan het accumuleren zijn. Zij houden dus over het algemeen hun bitcoins vast, wat een positief teken kan zijn. Verwachten zij dat bitcoin verder gaat stijgen in de komende periode?

Met een bitcoin koers die steeds dichter tegen de $50.000 aankruipt zal er vroeg of laat duidelijkheid komen over de richting van de BTC prijs. Een uitbraak boven $50.000 zou een positieve ontwikkeling zijn aangezien dit prijsniveau een belangrijke horde vormt en tevens een psychologische weerstand is. Een eerstvolgende steunzone in het geval de koers daalt ligt bij $46.000 in de vorm van de 50-dagen Moving Average (MA). 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie