Timo Bult Timo Bult
20/07/2019 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2019 08:09

Bitcoin (BTC) koers nog steeds bullish richting de $11.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_nog_steeds_bullish_richting_de_11000-dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Net als gisteren handelt bitcoin (BTC) nog steeds onder de resistance op $10.800. Bij doorbraak zou de bitcoin koers op jacht kunnen gaan naar de volgende resistance, welke op $11.000 ligt. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen op de cryptocurrency-markt!
Op CoinMarketCap is goed te zien dat bitcoin (BTC) nog steeds aan het consolideren is. De prijs van bitcoin op het moment van schrijven is namelijk $10.593 waarmee de koers in de afgelopen 24 uur met een kleine 0,95% steeg. De rest van de top 10 cryptocurrencies kleurt daarnaast ook groen met hier en daar flinke stijgingen.
De grootste stijger op dit moment is bitcoin SV (BSV). De altcoin staat met een waarde van $156,58 ruim 13,23% in de plus. TRON (TRX) laat vergelijkbare cijfers zien. Met een waarde van $0,02836 staat TRX 11,9% in de plus waarmee de cryptocurrency weer op de tiende plek terechtkomt.
Op 18 juli maakte bitcoin plotseling een grote sprong. Nadat de koers de support op $9.300 testte, steeg de koers in een snelle beweging boven de $10.000 en de 100-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek. De $10.800 bood echter sterke weerstand na deze stijging.
De koers testte de weerstand twee keer voordat er een kleine correctie plaatsvond. Daarbij bood de $10.200 en de 100-MA support, vanaf waar de koers weer richting de $10.800 kon stijgen.
Op dit moment lijkt bitcoin dus nog steeds te consolideren waarbij de richting van de koers vooral zijwaarts is. De $10.800 is de eerste weerstand. Bij doorbraak van deze resistance is het volgende doelwit de $11.000.
Zakt de koers toch weer terug, zoals we gisteren even zagen, dan moeten traders de $10.000 in de gaten houden, een belangrijke support. Sluit de koers vandaag onder dit prijsniveau dan kan de koers flink gaan dalen de komende periode.
Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie