Timo Bult Timo Bult
27/08/2020 15:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 15:56

Bitcoin (BTC) koers reageert even flink op inflatiespeech van Fed-voorzitter Powell

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers reageert even flink op inflatiespeech van Fed-voorzitter Powell

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag was het grote nieuws de speech van de voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Jerome Powell. De verwachting was dat dit enig effect zou gaan hebben op de bitcoin (BTC) koers en dat was inderdaad het geval. Echter bleek dit van korte duur te zijn.

Bitcoin (BTC) reageert op inflatiespeech van Fed

In zijn speech besprak Powell het beleid dat de centrale bank van de Verenigde Staten zal voeren omtrent inflatie. De Fed zal inflatie gaan stimuleren en dus de geldprinter aan laten staan, ter ondersteuning van de economie. Powell zei:

“Velen vinden het contra-intuïtief dat de Fed de inflatie zou willen opdrijven, […] Aanhoudende lage inflatie kan echter ernstige risico’s voor de economie opleveren.”

Een hogere inflatie is goed nieuws voor veilige havens zoals activa als goud worden genoemd. Deze zijn namelijk meer waardevast en bieden een uitweg voor investeerders die zich in willen dammen tegen de effecten van inflatie. Bitcoin wordt steeds vaker in dit rijtje van veilige havens genoemd en dus waren de ogen ook op bitcoin gericht tijdens de speech.
Rond 15:00 Nederlandse tijd was het effect duidelijk zichtbaar in de BTC koers. Toen steeg bitcoin namelijk in korte tijd van een prijspunt van $11.350 naar een high van $11.597 op cryptocurrency exchange Coinbase. Even leek het erop dat een snelle bullrun werd ingezet.
Al gauw zakte bitcoin echter weer terug tot het prijsniveau waar het zich voor de beweging bevond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.325 op Coinbase. Hiermee blijft bitcoin dus vlak onder de 50-uurs Moving Average (MA) in een lichte neerwaartse trend handelen.
Dat de bitcoin koers niet meteen door het dak ging is niet per se een slecht teken. Het effect van een hogere inflatie kan namelijk investeerders op de lange termijn alsnog naar bitcoin drijven. Voor de korte termijn blijft de $12.000 echter nog relatief ver weg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie