Timo Bult Timo Bult
27/08/2020 15:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2020 15:56

Bitcoin (BTC) koers reageert even flink op inflatiespeech van Fed-voorzitter Powell

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers reageert even flink op inflatiespeech van Fed-voorzitter Powell

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag was het grote nieuws de speech van de voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Jerome Powell. De verwachting was dat dit enig effect zou gaan hebben op de bitcoin (BTC) koers en dat was inderdaad het geval. Echter bleek dit van korte duur te zijn.

Bitcoin (BTC) reageert op inflatiespeech van Fed

In zijn speech besprak Powell het beleid dat de centrale bank van de Verenigde Staten zal voeren omtrent inflatie. De Fed zal inflatie gaan stimuleren en dus de geldprinter aan laten staan, ter ondersteuning van de economie. Powell zei:

“Velen vinden het contra-intuïtief dat de Fed de inflatie zou willen opdrijven, […] Aanhoudende lage inflatie kan echter ernstige risico’s voor de economie opleveren.”

Een hogere inflatie is goed nieuws voor veilige havens zoals activa als goud worden genoemd. Deze zijn namelijk meer waardevast en bieden een uitweg voor investeerders die zich in willen dammen tegen de effecten van inflatie. Bitcoin wordt steeds vaker in dit rijtje van veilige havens genoemd en dus waren de ogen ook op bitcoin gericht tijdens de speech.
Rond 15:00 Nederlandse tijd was het effect duidelijk zichtbaar in de BTC koers. Toen steeg bitcoin namelijk in korte tijd van een prijspunt van $11.350 naar een high van $11.597 op cryptocurrency exchange Coinbase. Even leek het erop dat een snelle bullrun werd ingezet.
Al gauw zakte bitcoin echter weer terug tot het prijsniveau waar het zich voor de beweging bevond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.325 op Coinbase. Hiermee blijft bitcoin dus vlak onder de 50-uurs Moving Average (MA) in een lichte neerwaartse trend handelen.
Dat de bitcoin koers niet meteen door het dak ging is niet per se een slecht teken. Het effect van een hogere inflatie kan namelijk investeerders op de lange termijn alsnog naar bitcoin drijven. Voor de korte termijn blijft de $12.000 echter nog relatief ver weg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement