Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers reageert even flink op inflatiespeech van Fed-voorzitter Powell

Vandaag was het grote nieuws de speech van de voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Jerome Powell. De verwachting was dat dit enig effect zou gaan hebben op de bitcoin (BTC) koers en dat was inderdaad het geval. Echter bleek dit van korte duur te zijn.

Bitcoin (BTC) reageert op inflatiespeech van Fed

In zijn speech besprak Powell het beleid dat de centrale bank van de Verenigde Staten zal voeren omtrent inflatie. De Fed zal inflatie gaan stimuleren en dus de geldprinter aan laten staan, ter ondersteuning van de economie. Powell zei:

“Velen vinden het contra-intuïtief dat de Fed de inflatie zou willen opdrijven, […] Aanhoudende lage inflatie kan echter ernstige risico’s voor de economie opleveren.”

- Advertentie -

Een hogere inflatie is goed nieuws voor veilige havens zoals activa als goud worden genoemd. Deze zijn namelijk meer waardevast en bieden een uitweg voor investeerders die zich in willen dammen tegen de effecten van inflatie. Bitcoin wordt steeds vaker in dit rijtje van veilige havens genoemd en dus waren de ogen ook op bitcoin gericht tijdens de speech.

Rond 15:00 Nederlandse tijd was het effect duidelijk zichtbaar in de BTC koers. Toen steeg bitcoin namelijk in korte tijd van een prijspunt van $11.350 naar een high van $11.597 op cryptocurrency exchange Coinbase. Even leek het erop dat een snelle bullrun werd ingezet.

Al gauw zakte bitcoin echter weer terug tot het prijsniveau waar het zich voor de beweging bevond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.325 op Coinbase. Hiermee blijft bitcoin dus vlak onder de 50-uurs Moving Average (MA) in een lichte neerwaartse trend handelen.

Dat de bitcoin koers niet meteen door het dak ging is niet per se een slecht teken. Het effect van een hogere inflatie kan namelijk investeerders op de lange termijn alsnog naar bitcoin drijven. Voor de korte termijn blijft de $12.000 echter nog relatief ver weg.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,64 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.250,64 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...