Timo Bult Timo Bult
11/09/2021 08:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 08:24

Bitcoin (BTC) koers sluit onder 200-dagen MA, ondanks positieve on-chain signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers sluit onder 200-dagen MA ondanks positieve on-chain signalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de stabiliserende cryptomarkt blijft de situatie over het algemeen onzeker. Wel zien we hier en daar weer wat positieve signalen zoals we die ook de afgelopen dagen al zagen. Maar de bitcoin (BTC) koers lijkt hier nog geen gehoor aan te willen geven. In dit artikel vind je een aantal interessante tweets uit cryptoland!

Bitcoin onder vuur genomen door ECB, investeerders worden gewaarschuwd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs daalt maar accumulatieadressen groeien

Een zo’n positieve ontwikkeling werd door Lex Moskovski op Twitter gedeeld. Hij deelde gisteravond een grafiek afkomstig van on-chain analyseplatform Glassnode waarop te zien is dat de prijs van bitcoin aan het dalen is, maar de balansen van zogenoemde accumulatieadressen juist groeien. Accumulatieadressen zijn adressen die tenminste twee transacties hebben ontvangen maar nog nooit een transactie hebben verzonden.

https://twitter.com/mskvsk/status/1436353349851492357

Will Clemente deelt tevens een grafiek van Glassnode en schrijft “when in doubt, zoom it out,” wat betekent: “Wanneer je twijfelt, zoom uit.” Clemente lijkt de onzekerheid op de markt te herkennen maar stelt zijn volgers gerust door te laten zijn dat de “Illiquid Supply Shock Ratio” sinds vorig jaar flink is gestegen. Dit houdt in dat steeds meer investeerders hun bitcoins nu vasthouden en er minder speculanten zijn:

“De activiteit van macro-Bitcoin-beleggers is sinds vorig jaar verschoven. Het actief is minder speculatief geworden en wordt steeds meer geHODLed.”

Advertentie

Op vlak van TA wel onzekerheid

Terwijl het er op fundamenteel vlak er misschien prima uitziet, zoals in de tweets hierboven te zien is, is het op technische vlak niet zo overduidelijk positief. De koers is namelijk op de dagelijkse grafiek onder de 200-dagen moving average (MA) gesloten. Mocht de bitcoin koers vanuit hier verder door zakken dan zijn voor analist Lark Davis de prijsgebieden bij $42.500 en $40.000 belangrijke volgende supports.

“Zoals ik eerder deze week al zei, had ik gehoopt dat het als support zou dienen, maar vaker wel dan niet zijn deze flash-crashes het begin van een verdere daling.

Belangrijke supports voor $42.500 en $40.000.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie