Timo Bult Timo Bult
07/09/2020 06:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 06:58

Bitcoin (BTC) koers sluit wekelijkse candle boven belangrijk prijspunt, altcoins pumpen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers sluit wekelijkse candle boven belangrijk prijspunt, altcoins pumpen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal dagen van fikse dalingen was er de afgelopen 24 uur weer ruimte voor wat stijgingen. Een aantal altcoins laten op dit moment enorme stijgingen zien, in dit artikel lees je welke dat zijn!

Bitcoin (BTC) nog altijd boven support

Bitcoin (BTC) kon gisteren een beetje stijgen maar staat ten opzichte van 24 uur geleden een kleine 0,1% in de min. Het hoogtepunt voor de afgelopen 24 uur lag bij $10.358 waar het naartoe steeg van een eerdere low van $9.813.
Dat is desalniettemin een aardige stijging mocht je er op tijd in zijn gestapt. Voor nu blijft een verder herstel echter uit. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.105 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Met de bitcoin koers dit op dit moment weer wat terugzakt is het belangrijk om die $10.000 in de gaten te houden. Een aantal analisten verwacht nog altijd verdere dalingen, al is het positief dat de wekelijkse candle boven de $10.000 is gesloten.

Chainlink (LINK) pumpt met 20% 

Terwijl bitcoin dus eigenlijk zijwaarts blijft handelen zijn er een aantal altcoins die een enorm herstel laten zijn. Te beginnen met ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. Die staat op dit moment 4,7% in het groen en is hiermee $343,40 waard.
Kijken we iets verder naar beneden dan vinden we de echt grote stijgers. Chainlink (LINK), op dit moment de grootste stijger, staat maar liefst 19,3% in de plus! LINK stijgt hiermee naar een waarde van $12,42.
Polkadot (DOT) stijgt met 9,7% naar een waarde van $4,42 en Binance coin (BNB) staat 16% in het groen en is nu $22,20 waard. Kortom, de meeste altcoins stijgen op dit moment aardig terwijl bitcoin nog achterblijft.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie