Timo Bult Timo Bult
06/07/2020 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 16:05

Bitcoin (BTC) koers stijgt $400 en nadert de $9.400, lagere tijdsframe raken wel overbought

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt $400 en nadert de $9.400, lagere tijdsframe raken wel overbought

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft sinds gisteravond een mooie stijging neer kunnen zetten. Bitcoin bevindt zich weer in het weerstandsgebied en lijkt zelfs een poging te kunnen doen om de $9.400 aan te tikken. Dit terwijl bitcoin gisteren nog even onder de $8.800 terecht kwam!

Bitcoin (BTC) zet koers richting $9.400

Wanneer we terugblikken op de afgelopen 24 uur dan is te zien dat bitcoin even flink terugzakte en een low neerzette van $8.905. Daar kwamen de bulls echter om de hoek kijken, waardoor de BTC koers in een opwaartse versnelling terecht kwam.
Sinds gisteravond 23:00 kon bitcoin stijgen van $8.905 naar een high van op dit moment $9.327 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor een prijs van $9.318 op Coinbase.
Kortom, bitcoin kon ruim $400 in waarde stijgen. Het nadert op dit moment de $9.400, een prijstarget dat Crypto Insider Michiel vanochtend nog in zijn bitcoin koersvideo noemde. Dit is een belangrijk punt, onder andere omdat hier de 50-dagen Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt.
Op de lagere tijdsframes raakt bitcoin nu wat overbought, wat niet ongewoon is na zo’n snelle opwaartse beweging. Het kan hierdoor zo zijn dat bitcoin deze huidige stijging niet in dezelfde vaart voort zal zetten en wellicht even consolideert op zelfs corrigeert.
Wel is te zien dat de afgelopen uren het handelsvolume iets begint aan te trekken, al gaat het nog niet om een explosieve toename. Wel is op de dagelijkse grafiek te zien dat de Relative Strength Index (RSI) mogelijk boven de dalende trendlijn kan breken. Deze trendlijn wordt al sinds begin mei gevormd en het zou dus een significante ontwikkeling zijn als deze wordt gebroken. Daarnaast staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op dezelfde tijdsframe op het punt een bull cross te vormen.

Wat gaat bitcoin dit jaar doen?

Vanavond om 20:00 uur verzorgen onze analisten John en Stef een nieuwe live Ask Me Anything (AMA) sessie en jij staat op de gastenlijst! Beide heren, die ook hun kennis delen in onze omgeving voor members, stellen ditmaal de vraag centraal wat bitcoin (BTC) dit jaar gaat doen en hoe deze vraag te benaderen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie