Timo Bult Timo Bult
16/09/2021 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 16:31

Bitcoin (BTC) koers stoeit met weerstand, deze altcoins kunnen alsnog hard stijgen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stoeit met weerstand, deze altcoins kunnen alsnog hard stijgen!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de bitcoin (BTC) koers de afgelopen uren tegen wat weerstand aan hinkt, lijken de rest van de crypto koersen tevens te consolideren. Een aantal altcoins zakt zelfs iets terug na de  stijging van 24 uur geleden, toen de meeste koersen een kleine impuls zagen. Hoe staat het er nu voor? Je leest het in deze marktupdate.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) bulls vechten met $48.000

Te beginnen met de bitcoin koers. Sinds de volatiele dag waarop Litecoin (LTC) aankondigde met Walmart samen te gaan werken, wat later helemaal niet bleek te kloppen, steeg BTC vrijwel in een stuk met 20% in waarde. Het is sinds gisteravond dat bitcoin voor het eerst op weerstand stuit.

Dat is niet gek in dit prijsgebied. De $48.000 biedt hier zoals verwacht weerstand en tevens vinden we hier de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Kortom, niet zomaar een prijszone waar de bulls doorheen lijken te kunnen zoeven.

De analist Nebraskan Gooner ziet de bitcoin koers hier niet graag weer onder dalen. Mocht dat wel gebeuren dan voorziet hij verdere dalingen terug richting de $41.000:

“Ik wil niet dat we onder deze rode weerstandszone breken, anders zouden we waarschijnlijk dit scenario zien dat ik een paar dagen geleden in kaart heb gebracht.”

Advertentie

Ethereum (ETH) als enige in de plus

Terwijl bitcoin dus consolideert en met een prijs van $48.040 ongeveer 0,6% daalt, kleurt ook de top 10 overwegend rood. Ethereum (ETH) zet alsnog een stijging neer van 2,8% ten opzichte van 24 uur geleden en is nu $3.617 waard. Cardano (ADA) noteert daarachter een daling van 4%.

Zoomen we uit dan vinden we toch wat stijgers. Binnen de top 100 is avalanche (AVAX) met 26,5% de grootste stijger. Daarachter vinden we ren (REN) met een stijging van bijna 20%. Het zijn dus vooral de kleinere altcoins die flink kunnen stijgen. Ook audius (AUDIO), horizen (ZEN) en sushiswap (SUSHI) doen goede zaken en stijgen met dubbele cijfers.

Al met al is het effect op de totale marktkapitalisatie vrijwel niet merkbaar. De markt groeide het afgelopen etmaal met een kleine 0,1%. De bitcoin dominantie neemt daarmee wel iets af en is nu 41,4%, een daling van 0,2%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie