Timo Bult Timo Bult
27/08/2021 16:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2021 16:43

Bitcoin (BTC) koers stuitert bij belangrijke zone, cardano (ADA) en solana (SOL) +10% in de plus!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stuitert bij belangrijke zone, cardano (ADA) en solana (SOL) +10% in de plus!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Altcoins als cardano (ADA) zijn gedurende de middag flink omhoog gesprongen met hier en daar stijgingen van meer dan 10%! Ook bitcoin (BTC) wist vandaag plotseling aardig te stijgen wat gemoeid ging met een bovengemiddeld handelsvolume. In deze marktupdate wordt je bijgepraat over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.

Toenemende wereldwijde turbulentie zet bitcoin onder druk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers stijgt en komt aan bij 4-uurs 50-MA

De bitcoin koers begon vandaag rond 15:00 plotseling te stijgen waarbij een piek in handelsvolume gemoeid ging. Op het moment van schrijven is bitcoin $48.100 waard op crypto exchange Coinbase. De stijging komt na een daling van bijna 5,5% sinds gisteren. De zone waar bitcoin de stuiter maakte is belangrijk doordat hier de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 200-dagen moving average (MA) te vinden zijn.

En zoals onze analist Michiel in zijn column vanochtend al beschreef is dit een belangrijke MA voor de komende periode. Overal zijn wel verwachtingen en meningen te lezen van mensen over waar bitcoin naartoe gaat. Maar een ding in dit alles is het belangrijkst. Wat dat is lees je in zijn column die je hier kan vinden!

Met de stijging vandaag stuit bitcoin overigens meteen op een obstakel. De 50-MA op de 4-uurs grafiek is namelijk op $48.336 te vinden, waar de koers nu dus vlak onder handelt. Een doorbraak hierboven zou positief zijn. Voor de langere termijn zijn dus de eerdergenoemde middellijn van de Bollinger Bands en 200-dagen MA belangrijk om in de gaten te houden.

Advertentie

Cardano (ADA) stijgt +13% maar is niet de enige die het goed doet

Ook bij de altcoins draaide het beeld vanmiddag vrij snel positief met de marktkapitalisatie die ten opzichte van 24 uur geleden 3,8% is gestegen naar $2,07 biljoen. Ethereum (ETH) weet met deze positieve beweging boven $3.000 stand te houden en staat 4,5% in de plus. De grootste altcoin van de markt is hiermee $3.236 waard.

Cardano is een van de hardste stijgers binnen de top 10. De nummer 3 van de markt staat maar liefst 12% in het groen en is nu $2.83 waard. Andere harde stijgers zijn polkadot (DOT) met 8% en solana (SOL) met 13,8%. Zoomen we uit en kijken we naar de top 100 dan zijn daar de grootste stijgers arweave (AR) met +44,8% en celo (CELO) met 20,7%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie