Timo Bult Timo Bult
24/02/2021 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2021 10:04

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien we daarnaast bij de altcoins weer een aantal sterke stijgers! In dit artikel wordt je bijgepraat over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) toont eerste tekenen van lokale bodem

Ongeveer 24 uur geleden handelde bitcoin op het diepste punt van de recente correctie. De prijs van BTC vormde een low bij $44.888 op cryptocurrency exchange Coinbase en bleef daar vervolgens een aantal uren vlak boven handelen. Een bullish divergence op de uurlijkse grafiek deed daarnaast vermoeden dat er een stuiter inzat.
Op de uurlijkse grafiek vormde de Relative Strength Index (RSI) namelijk een hogere low, terwijl de koers dus dieper wegzakte ten opzichte van de daling op 22 februari. Die stuiter kwam er inderdaad. De afgelopen 24 uur kon bitcoin namelijk weer met 13,4% in waarde stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $50.915 op Coinbase.
Dit betekent overigens niet dat we vanaf hier weer direct doorschieten omhoog. De kans op verdere dalingen zit er nog altijd in, zeker gezien het feit dat de koers op de langere termijn nog altijd oververhit is. Voor de korte termijn ligt de eerstvolgende weerstandszone bij $52.600. Dit is de prijszone waar de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek en de middellijn van de Bollinger Bands op dezelfde tijdsframe zich bevinden.
Wil jij elke doordeweekse dag een koersvideo ontvangen van onze analist Michiel? Probeer ons Members-abonnement 30 dagen gratis. Meepraten met onze community met bijna 4.000 leden? Word dan lid van ons gratis Telegram-kanaal.

Binance coin (BNB) herstelt op hoge snelheid

Bij de altcoins zijn tevens groene cijfers te zien. Zo staat ethereum (ETH) 13,8% in de plus. ETH bevindt zich echter nog altijd onder de $2.000 en is nu $1.691 waard. De grootste stijger is Binance coin (BNB), de tweede grootste altcoin op de markt.
BNB steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 35,2% in waarde. De afgelopen week komt de stijging van BNB neer op zelfs 107,4%! De rest van de altcoins binnen de top 10 staan vrijwel allemaal 10% of meer in de plus. Een mooi begin van de dag dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie