Timo Bult Timo Bult
02/02/2021 08:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2021 08:50

Bitcoin (BTC) koers weer aangekomen bij weerstand, ripple (XRP) stort met 40% naar beneden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers weer aangekomen bij weerstand, ripple (XRP) stort met 40% naar beneden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers schommelt nog altijd onder de weerstandszone bij $34.500. Op het moment van schrijven bevindt BTC zich hier weer vlak onder; kan hij dit keer wel uitbreken? Bij de altcoins zien we in ieder geval al wel een mooie uitbraak. Daar staat cardano (ADA) dik 20% in de plus!

Bitcoin (BTC) koers weer aangekomen bij weerstand

Gisteren zagen we plotseling flink wat reuring in ons gratis Telegram kanaal als gevolg van een stortvloed aan nieuwe leden! De situatie omtrent de bitcoin koers is op dit moment helaas wat saaier. Los van de pump veroorzaakt door Elon Musk vorige week vrijdag, hebben de bulls namelijk al sinds ongeveer 20 januari grote moeite met de $34.500.
Op dit moment handelt bitcoin hier weer dicht in de buurt met een mogelijk nieuwe test in het verschiet. De afgelopen 24 uur heeft bitcoin dus zijn consolidatie voortgezet sinds het bereiken van zijn all-time high (ATH) boven de $40.000, met een zijwaarts koersverloop tot gevolg.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.189 op cryptocurrency exchange Coinbase. Een uitbraak boven de $34.500-35.000 regio zou goed nieuws zijn voor de bulls. In dat geval komt de volgende weerstandszone bij $36.000 te liggen. Naar beneden is de $33.000 als support belangrijk om in de gaten te houden.

Ripple (XRP) 40% in de min, cardano (ADA) 20% in de plus 

Bij de altcoins is het beeld overwegend groen, met onder andere ethereum (ETH) 7% in de plus. Alle altcoins in de top 10 staan in het groen, behalve ripple (XRP). De nummer 4 staat bijna 40% in het rood waarmee de dump doorzet.
Cardano kan daarentegen mooi stijgen. ADA stijgt bijna 20% en is nu $0,4162 waard. De altcoin lijkt hiermee eindelijk de weerstandszone bij $0,40 te kunnen doorbreken! Al met al stijgt de waarde van de gehele cryptomarkt weer boven de $1 biljoen. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en is nu 62,1%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie