Timo Bult Timo Bult
19/07/2021 16:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 16:58

Bitcoin (BTC) koers zakt verder af en tikt $30k weer aan, deze altcoin stijgt als enige met 16%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt verder af en tikt $30k weer aan, deze altcoin stijgt als enige met 16%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hoop dat de bitcoin (BTC) koers de $30.000 niet meer op zou gaan zoeken is helaas vandaag in duigen gevallen. Vanmiddag nam het handelsvolume plotseling sterk toe en kwam bitcoin weer zeer dicht in de buurt van deze belangrijke grens.

Bitcoin koers stijgt na rentebesluit, is de correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers betreedt toch weer de $30.000-zone

Sinds 16 juli handelde bitcoin in de regio tussen $32.000 en $31.000 met een steeds verder afnemende volatiliteit. Nadat de koers niet meer door de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek kon breken, zette de koers vanochtend de daling in. Het ging toen vooral om 14:00 even hard.

Met een sterke toename in handelsvolume zakte bitcoin uiteindelijk in enkele uren meer dan 3% in waarde om om 16:00 een low aan te tikken bij precies $30.500 op crypto exchange Coinbase. Daar werd het weer wat rustiger met nu weer een kleine consolidatie.

Bitcoin bevindt zich hiermee weer aan de absolute onderkant van de prijsrange waar de koers al sinds midden mei in handelt. Zakt bitcoin hieronder dan kan het beeld er voor de komende tijd nog slechter en roder uit gaan zien. Waar rood juist een positieve kleur is, is op de grafieken van bitcoin in- en uitstromen bij exchanges.

Je hebt het vast al vaker gelezen op Crypto Insiders, maar investeerders halen netto nog steeds meer bitcoins van exchanges af dan ze er naartoe sturen. 36.300 BTC per maand om precies te zijn.

Advertentie

Top 10 kleurt weer rood, polkadot (DOT) de grootste daler

De rest van de markt reageert nog iets feller op de daling van bitcoin. Terwijl bitcoin 2,4% in de min staat, zakt ethereum (ETH) 4% terug en Binance coin (BNB) bijna 6%. De grootste daler is polkadot (DOT). De nummer 9 staat 8% in de min.

Dalen we iets verder af in de top 10 dan zien we alsnog dash (DASH) hard stijgen met bijna 16%. Dat is echter de enige harde stijger van dit moment. Al met al daalt de waarde van de markt met 3,2% en zijn alle cryptocurrencies bij elkaar nu $1,24 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie