Timo Bult Timo Bult
16/12/2019 08:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2019 08:34

Bitcoin (BTC) koers zakt verder terug en test de $7.000 tot drie keer toe, altcoins in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers net boven de $8.000 na hoog opgelopen spanning Amerika en Iran

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen weer iets verder teruggezakt en testte zo de support bij $7.000 al een aantal keren. De kans blijft zodoende bestaan dat bitcoin de $6.000-zone induikt. Ook de altcoins staan in het rood, echter zijn er geen al te grote prijsschommelingen te zien ten opzichte van 24 uur geleden.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $141,80 na de afgelopen 24 uur met 0,1% in waarde te zijn gedaald, blijkt uit data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) daalt iets harder en staat na een daling van 2% op een waarde van $0,2145. De enige stijger is tezos (XTZ). De altcoin die onlangs de top 10 binnenkwam staat 0,4% in de plus en is nu $1,66 waard.
De totale marktkapitalisatie zag de afgelopen 24 uur al met al een lichte stijging van zo’n $600 miljoen en staat nu op $193,4 miljard. Houden we dit tegen bitcoin’s marktkapitalisatie van $128,6 miljard dan komt de bitcoin dominantie op 66,5% te staan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers heeft de afgelopen dagen weer een aantal stappen naar beneden gezet. Zo zakte het weer door de support-zone bij $7.200 en testte het de support bij $7.000 tot drie keer toe. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.064 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
De prijsbeweging is typerend voor de afgelopen periode, waarin bitcoin al meerdere keren is teruggezakt en zo weer onder de belangrijke support bij $7.400 dook. Zo legt Crypto Insider David in zijn onlangs verschenen wekelijkse bitcoin (BTC) analyse uit:

Wat ik vooral belangrijk vind is dat de bulls keer op keer terrein moeten prijsgeven en dat we zondag ook weer een candle zien ontstaan met een lange wick aan de bovenkant. De overhead resistance is groot en de bulls glijden constant uit.

Mocht bitcoin verder afglijden en de $6.000-zone betreden dan ziet hij de “$6.800, $6.500 en de zone van $6.000-6.350” als belangrijkste support-zones. Op dit moment staat BTC echter dus nog boven de support bij $7.000.
Mocht bitcoin toch plotseling herstellen dan zou het bij $7.150 weerstand tegen kunnen komen. Hier ligt een dalende trendlijn en vond de koers voorheen meerdere keren support en weerstand.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie