Rico Engelbarts
07/10/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 19:22

Bitcoin (BTC) koers zeer stabiel volgens maandelijkse Bollinger Bands, komt er binnenkort een enorme piek in volatiliteit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zeer stabiel volgens maandelijkse Bollinger Bands, komt er binnenkort een enorme piek in volatiliteit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Analisten gebruiken verschillende indicatoren om een beeld te kunnen krijgen van de huidige situatie en ook een inschatting te maken van wat komen gaat. Een van die indicatoren is de Bollinger Bands. De indicator toont en evalueert de volatiliteit van een asset. De indicator kan dus impliceren dat er hevige volatiliteit op komst is.
Sinds 2016 stonden de Bollinger Bands van bitcoin (BTC) niet zo dicht bij elkaar als nu, namelijk 0,95.  De prijs van bitcoin was de afgelopen tijd relatief stabiel. In 2019 en 2020 hing de prijs van bitcoin tussen de $6.000 en $12.000, afgezien van maart waar de prijs onder de $3.600 dook.
Als bitcoin hetzelfde patroon als in 2016 aanhoudt zou bitcoin wel eens hevig onderworpen kunnen worden aan volatiliteit de aankomende periode.


De Bollinger Bands berekenen aan de hand van de moving average een bereik aan volatiliteit. Als bijvoorbeeld bitcoin volatiel wordt worden de Bollinger Bands weider, dit toont aan dat de prijs zeer veranderlijk is. Op het moment dat de Bollinger Bands nauwer worden, betekent dit dat bitcoin minder volatiel is, dit impliceert een kleinere prijs range.
Volgens bitcoin trader Nunya Bizniz, zijn de Bollinger Bands op de maandelijkse grafiek zeer nauw en dus zou er wel eens een flinke piek in volatiliteit aan kunnen komen. Ook Raoul Pal, de eigenaar van Global Macro Investor and Real Vision Group, is er van overtuigd dat er een flinke prijs beweging aan zit te komen:

“Bitcoin’s volatiliteit is de afgelopen 30 dagen flink gedaald en zit nu rond de 20. In het verleden werd 20% volume 7 keer bereikt. 6 van de 7 keer explodeerde prijs direct en het volume bereikte 80% in een paar maanden. 1 keer zakte de prijs sterk, in november 2018. Hoe dan ook, er komt een flinke beweging aan.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie