Timo Bult Timo Bult
24/07/2021 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2021 17:20

Bitcoin (BTC) koers zet rally voort en nadert $35.000 – axie infinity (AXS) doet er nog een schep bovenop!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zet rally voort en nadert $35.000 - axie infinity (AXS) doet er nog een schep bovenop

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers doet het nog altijd goed in een verder groen kleurende markt. Traders wachten al lang op de vorming van een bodem en een duurzaam herstel naar hogere prijzen, maar telkens wisten de bears de koers weer terug te drukken naar $30.000. Handelaren dienen nu op een aantal dingen te letten. De koers vormt namelijk een aantal patronen, blijkt onder andere uit een analyse van Cointelegraph.

Ten eerste is daar de “megaphone bottom,” een patroon dat herkend kan worden aan twee trendlijnen. De support lijn (onderkant) beweegt steeds lager, terwijl de bovenkant van de formatie juist stijgt. De analist Cryptocaine stelt in een tweet dit een bullish signaal te achten.

https://twitter.com/CrytOcaine/status/1407043095586349069

Op de langere termijn zou bitcoin dus een hogere high moeten gaan neerzetten en vervolgens boven deze weerstandslijn uit kunnen breken. Op het moment van schrijven breekt bitcoin daarnaast uit een dalend trendkanaal. Door deze uitbraak komt het grote obstakel bij $35.000 steeds dichterbij. Daarvoor moeten de bulls wel eerst de 50-dagen moving average (MA) bij $34.337 breken.

Vanochtend was te zien dat bitcoin een aardige stap omhoog wist te zetten. Daarbij brak de relative strength index (RSI) op de dagelijkse grafiek uit een neerwaartse trend die al 7 maanden standhield. Deze bevestiging is een positief teken.

Bitcoin koers onder $56.000 ‘is catastrofaal’, maar niet voor iedereen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Altcoins in top 10 trekken aan

Binnen de top 10 zien we de altcoins nu ook aantrekken. Vanochtend bleven zij nog enigszins achter, maar nu zien we de hele top 10 mooie stijgingen neerzetten. Ethereum (ETH) stijgt met bijna 10% naar een waarde van $2.195. Binance coin (BNB) weet met 8,4% te stijgen en is nu $306 waard.

Verder zien we cardano (ADA) met 8,3% stijgen en ripple (XRP) 7,5%. De hardste stijger van de top 10 is polkadot (DOT). Die altcoin staat 12,5% in de plus. Al met al staat de algehele cryptomarkt 4,1% in de plus. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,37 biljoen waard.

Ten slotte werpen we nog even een blik op axie infinity (AXS). AXS wist de afgelopen maanden ontiegelijk hard te stijgen en deed daar de afgelopen 24 uur weer een schep bovenop. AXS staat maar liefst 52% in de plus. Maar wat is Axie Infinity eigenlijk? Je leest het in Timo’s take van deze week.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie