Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2021 08:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 08:33

Bitcoin (BTC) koers zit nog steeds vast, ethereum (ETH) in de min en dogecoin (DOGE) daalt weer harder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zit nog steeds vast, ethereum (ETH) in de min en dogecoin (DOGE) daalt weer harder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt zag afgelopen weekend geen grote verandering en ook op deze maandagochtend lijkt de markt rustig te blijven. De totale marktkapitalisatie blijft tussen $1,33 en 1,34 biljoen hangen, toch kleuren de meeste koersen lichtjes rood ten opzichte van 24 uur geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) koers zit vooralsnog vast en de koers schommelt heen en weer in een steeds kleiner bereik. Bitcoin maakte gisterenavond nog even een daling naar $31.250, hetzelfde dieptepunt als op vrijdag en duidt wellicht een voorlopige bodem aan.

Bitcoin maakte daarna weer een bounce omhoog, herstelde rond $31.8000 en tikte later in de avond nog even $32.000 aan. Daar werd de BTC koers weer gelijk hard afgewezen en zakte terug naar $31.500. Dat patroon lijkt vanochtend weer te herhalen; we zagen even een stijging richting $32.000 en op het moment van schrijven zien we weer een correctie omlaag naar $31.500. Vooralsnog blijft de bitcoin koers in dit bereik vastzitten en zien we geen toename in het handelsvolume wat aanduidt dat investeerders afwachtend blijven.

Het is inmiddels 434 dagen geleden sinds de derde halving van bitcoin en 95 dagen geleden sinds de all-time high (ATH) van $64.800. Het is een van de langste dalingen ooit in een bull-markt na een halving, meldt Ecoinometrics. Toch zitten we pas op de helft van een dergelijke trend die in 2013 plaatsvond. Dat zou volgens Ecoinometrics kunnen betekenen dat we wellicht nog een tijdje langer in dit bereik vastzitten voordat we eindelijk een uitbraak zien:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelde afgelopen weekend plotseling los van bitcoin en steeg even terug naar $2.000. Dat was echter van korte duur en gisterenavond viel de ether koers weer terug naar $1.900. Ether dook afgelopen nacht even onder $1.880, maar steeg vanochtend weer naar $1.900. Daarmee staat ether vandaag alsnog meer dan 3% in de min.

Dogecoin (DOGE) steeg zaterdag eventjes keihard omhoog en dat kwam natuurlijk weer door een tweet van Tesla CEO Elon Musk. Echter corrigeerde de DOGE koers daarna ook weer snel omlaag, ondanks een flinke toename in het handelsvolume. Dogecoin steeg zaterdagavond met 22% omhoog van $0,169 naar $0,206. Vanochtend komt DOGE echter weer bij $0,18 uit met een daling van 5,5% ten opzichte van 24 uur geleden. Het effect van de tweets van Musk lijkt steeds kleiner te worden.

Alhoewel de meeste koersen vanochtend licht in het rood staan, is dat voor de meeste crypto maar met enkele procenten. Toch staan een aantal ook wat dieper in het rood. Polygon (MATIC), telcoin  (TEL) en basic attention token (BAT) verliezen ongeveer 6% van hun waarde, THORchain (RUNE), flow (FLOW), sushi (SUSHI) en stacks (STX) verliezen zo’n 8% tot 9%. Axie infinity (AXS) zat sinds begin juli in een enorme rally, maar is de afgelopen dagen weer sterk omlaag gecorrigeerd en staat vandaag weer 14% in de min.

Toch zien we ook twee koersen goed in het groen staan. Nem (XEM) is de enige koers in de top 100 die ook ten opzichte van een week geleden in de plus staat en pakt vandaag weer 4%. Toch ligt XEM meer dan 90% onder zijn ATH uit begin 2018. De hardste stijger in de top 100 vandaag is klaytn (KLAY) die vanochtend plotseling met van $0,90 naar $0,98 omhoog schoot, een stijging van bijna 9%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie