Timo Bult Timo Bult
17/08/2019 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2019 07:07

Bitcoin (BTC) komt opnieuw aan bij weerstandsgebied, lukt het de bulls nu wel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) komt opnieuw aan bij weerstandsgebied, lukt het de bulls nu wel?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na gisteren nogmaals onder de $10.000 te zijn gedoken, is bitcoin (BTC) weer aangekomen bij de $10.400. De afgelopen uren vond de bitcoin koers daar sterke weerstand. Het is zaak voor de bulls om de koers boven deze resistance-zone te krijgen om verder te kunnen stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.386 volgens CoinMarketCap na een stijging van 4,4% in de afgelopen 24 uur. Ook de rest van de altcoins staan in de plus echter neemt de bitcoin dominantie toe naar een niveau van 69,1%.
Ethereum (ETH) staat met een waarde van $185,6 ruim 1,5% in de plus. Daarachter staat ripple (XRP) met een waarde van $0,2657 na een stijging van ruim 2,6%. De grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is op dit moment monero (XMR). De altcoin staat 5% in de plus en komt daarmee op een waarde van $83,1 te staan.
Bitcoin wist na nog een pullback gisteren support te vinden op $9.800. Vanaf dat punt wisten de bulls de koers opnieuw richting de $10.000 te drukken en deze psychologische grens te doorbreken. Echter kwamen zij opnieuw weerstand tegen.
Die weerstand ligt tussen de $10.400 en $10.500, het punt waar de koers voor de meest recente pullback ook niet doorheen kwam. Op dit punt ligt op dit moment ook de 100-Moving Average (MA) die voor weerstand kan zorgen.
Voor de bulls is het nu zaak om bitcoin boven dit weerstandsgebied en de 100-MA te krijgen om de koers richting de volgende resistance-niveaus op $10.600 en daarboven op $10.800 te laten stijgen. Zakt de koers opnieuw terug dan zijn er een aantal belangrijke supports waar de koers steun kan vinden.
De eerstvolgende belangrijke support ligt op $10.000. Houdt deze support het niet dan kan bitcoin mogelijk support vinden op $9.800, het prijsniveau waar het tijdens de vorige pullback dus ook steun wist te vinden.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie