Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/03/2020 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2020 14:00

Bitcoin (BTC) kopen? Dit zou het minst risicovolle moment zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kopen? Dit zou het minst risicovolle moment zijn

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de afgelopen uren heeft de koers van bitcoin (BTC) flinke klappen gehad. De moeder aller cryptocurrencies daalde lager dan het dieptepunt van 2019 en maakte zelfs een low van $5.600. Hierdoor werd voor $500 miljoen aan longs geliquideerd op cryptocurrency exchange BitMEX.
Het coronavirus, dat niet alleen de reguliere markten in haar greep lijkt te hebben, heeft inmiddels nog meer aandacht getrokken door het nieuws omtrent de NBA en acteur Tom Hanks.
Door de flinke koersdaling vragen sommige analisten zich hardop af of de uptrend op lange termijn nog wel intact is. Andere, positiever gestemde analisten, beweren dat dit een goed moment is om bitcoin te kopen.

Coinbase zet grote stap om Bitcoin betalingen makkelijker te maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin kopen?

De CEO van cryptocurrency analysebedrijf ByteTree, Charlie Morris, informeerde investeerders afgelopen week al dat de koers van bitcoin (BTC) wat zwakte vertoonde. Nu geeft Morris aan dat dit weleens het minst risicovolle moment zou kunnen zijn om bitcoin te kopen.
Morris haalt hierbij een fair value-indicator aan die aangeeft dat de fair value van een bitcoin nu $6.400 zou zijn. Op het moment dat de koers van bitcoin $5.600 was, was de cryptocurrency dus flink ondergewaardeerd.

De twee grote risico’s van #bitcoin die mij zorgen baren zijn de waardering en het netwerk. Met $18 miljard aan wekelijkse uitgaven floreert het netwerk. Wat de waardering betreft, komt het neer op fair value. Dit is het minst risicovolle moment om bitcoin te kopen. Het wordt niet veel beter dan dit.

Morris staat niet alleen als het om deze positieve uitlatingen gaat. Ook de CEO van BitMEX, Arthur Hayes, liet via een marktupdate weten dat hij verwacht dat de koers van bitcoin weer naar de $10.000 zal stijgen en eind van het jaar richting de $20.000 zal gaan.
Eerder vandaag deelden we de dagelijkse koersupdate van Michiel die hij in onze omgeving voor members deelt. De situatie vroeg erom dus doe er je voordeel mee!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie