Bitcoin (BTC) kopen? Dit zou het minst risicovolle moment zijn

In de afgelopen uren heeft de koers van bitcoin (BTC) flinke klappen gehad. De moeder aller cryptocurrencies daalde lager dan het dieptepunt van 2019 en maakte zelfs een low van $5.600. Hierdoor werd voor $500 miljoen aan longs geliquideerd op cryptocurrency exchange BitMEX.

Het coronavirus, dat niet alleen de reguliere markten in haar greep lijkt te hebben, heeft inmiddels nog meer aandacht getrokken door het nieuws omtrent de NBA en acteur Tom Hanks.

Door de flinke koersdaling vragen sommige analisten zich hardop af of de uptrend op lange termijn nog wel intact is. Andere, positiever gestemde analisten, beweren dat dit een goed moment is om bitcoin te kopen.

Bitcoin kopen?

De CEO van cryptocurrency analysebedrijf ByteTree, Charlie Morris, informeerde investeerders afgelopen week al dat de koers van bitcoin (BTC) wat zwakte vertoonde. Nu geeft Morris aan dat dit weleens het minst risicovolle moment zou kunnen zijn om bitcoin te kopen.

Morris haalt hierbij een fair value-indicator aan die aangeeft dat de fair value van een bitcoin nu $6.400 zou zijn. Op het moment dat de koers van bitcoin $5.600 was, was de cryptocurrency dus flink ondergewaardeerd.

De twee grote risico’s van #bitcoin die mij zorgen baren zijn de waardering en het netwerk. Met $18 miljard aan wekelijkse uitgaven floreert het netwerk. Wat de waardering betreft, komt het neer op fair value. Dit is het minst risicovolle moment om bitcoin te kopen. Het wordt niet veel beter dan dit.

Morris staat niet alleen als het om deze positieve uitlatingen gaat. Ook de CEO van BitMEX, Arthur Hayes, liet via een marktupdate weten dat hij verwacht dat de koers van bitcoin weer naar de $10.000 zal stijgen en eind van het jaar richting de $20.000 zal gaan.

Eerder vandaag deelden we de dagelijkse koersupdate van Michiel die hij in onze omgeving voor members deelt. De situatie vroeg erom dus doe er je voordeel mee!

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.136,40 Kopen
1
Bitvavo
€26.684,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.901,20 Kopen
3
Litebit
€26.911,40 Kopen
Meer nieuws

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...

Digitaal ethereum (ETH) pixel ‘kunstwerk’ verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend: https://twitter.com/cryptopunksbot/status/1353058374816944134 Dat lees je...

“Bitcoin kan het financiële systeem verbeteren,” Amerikaanse minister van Financiën klinkt nu genuanceerder

Janet Yellen wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën. Ze was echter onlangs erg negatief over cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Tijdens een hoorzitting...

Bitcoin (BTC) koers stabiel terwijl ethereum (ETH) een mooi herstel inzet

De afgelopen 24 uur waren het weer de altcoins die in waarde konden stijgen, terwijl bitcoin (BTC) relatief gezien achterblijft. Hiermee neemt de bitcoin...

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...