Bitcoin (BTC) krijgt een klap van ECB president Christine Lagarde: “Er moeten regels zijn”

Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), haalt plotseling uit naar bitcoin (BTC) en zegt dat de cryptocurrency op internationaal niveau moet worden gereguleerd. Dat meldt ze tijdens een interview met persbureau Reuters op 13 januari:

Volgens Lagarde is bitcoin helemaal geen valuta, maar een “zeer speculatieve asset” die gebruikt wordt in verdachte (“funny”) zaken en “totaal verwerpelijke” witwaspraktijken:

“Het is in elk geval een speculatieve asset. Ik bedoel, als je kijkt naar de meest recente ontwikkelingen opwaarts en nu naar de meest recente neerwaartse trend.

Voor degenen die hadden aangenomen dat het in een valuta zou kunnen veranderen: het spijt me vreselijk, maar dit is een asset en het is een zeer speculatieve asset die een aantal verdachte zaken heeft geleid en een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten.

Ik denk dat er strafrechtelijke onderzoeken hebben plaatsgevonden waarvan ik zeker weet dat ze zullen blijven plaatsvinden en die dit heel duidelijk aantonen.”

Op welke onderzoeken Lagarde hiermee doelt is onduidelijk, ze lijkt ook niet erg zeker te zijn of ze überhaupt wel bestaan.

Alhoewel er helaas inderdaad partijen zijn die bitcoin gebruiken voor witwaspraktijken, geldt dat net zo voor fiatvaluta. Ook komt de hoeveelheid met bitcoin niet eens in de buurt van de witwaspraktijken waar de banken zich schuldig aanmaken, en op betrapt zijn.

Wellicht is Lagarde de FinCEN files van vorig jaar alweer vergeten, toen naar buiten kwam dat banken bewust biljoenen dollars en euro’s witwassen.

Lagarde zegt vervolgens dat regelgeving omtrent bitcoin op internationaal niveau moet worden ingevoerd:

Er moeten regels zijn. Het is een kwestie die op mondiaal niveau moet worden overeengekomen, want als er een ontsnapping is, zal die ontsnapping worden gebruikt. Dus ik denk dat het moet. Het laat in ieder geval zien dat wereldwijde samenwerking, multilaterale actie absoluut nodig is.

Een teleurstellende houding van de ECB president, die ergens in de komende jaren een zogeheten central bank digital currency (CBDC) via een digitale euro wil uitbrengen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.601,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.166,80 Kopen
2
Litebit
€25.391,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.398,20 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...