Timo Bult Timo Bult
23/08/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 06:15

Bitcoin (BTC) Lightning Network bereikt weer mooie mijlpaal, groei zet door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Lightning Network bereikt weer mooie mijlpaal, groei zet door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN) blijft grote stappen zetten. Onlangs bereikte het schalingsprotocol een nieuwe mijlpaal, het aantal nodes heeft namelijk de 25.000 doorbroken. Het netwerk groeide hiermee over de afgelopen 30 dagen met ruim 8%.

Het LN is bovenop Bitcoin gebouwd en helpt het netwerk te ontlasten door transacties niet direct op de main chain van Bitcoin te verwerken. Transacties via het netwerk zijn razendsnel en ook nog eens goedkoop. Veel Bitcoin-supporters zien het LN als een belangrijk onderdeel op weg naar massa-adoptie.

Uit data van 1ML blijkt dat nu meer dan 25.000 nodes onderdeel zijn van dit netwerk. Dat is een groei van 8,3% gedurende de afgelopen 30 dagen. Het aantal nodes dat ook echt een actief kanaal heeft ligt echter iets lager. Dat zijn er namelijk 14.691.

Zodra een node een actief kanaal heeft betekent dit dat transacties via deze node kunnen worden verzonden. Een transactie kan via verschillende nodes van A naar B bewegen, en bij elke tussenliggende node moet een kleine transactie fee betaald worden. Nodes die een actief kanaal onderhouden en liquiditeit bieden verdienen zodoende bitcoin in de vorm van transactiekosten.

Deze liquiditeit is overigens een belangrijk onderdeel van het LN. Hoe meer liquiditeit, hoe hoger de capaciteit. Inmiddels is de netwerkcapaciteit 2.319 bitcoins met een waarde van meer dan $100 miljoen. Dit markeert een toename van 17% over de afgelopen maand.

Het LN zet dus goede stappen en blijft groeien op het gebied van aantal nodes, kanalen en liquiditeit. En met de adoptie van bitcoin door El Salvador op de horizon en ook andere landen die mogelijk bitcoin willen omarmen, lijkt het LN een mooie basis te leggen voor een razendsnel schalingsnetwerk waardoor bitcoin daadwerkelijk in winkels gebruikt kan gaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie