Bitcoin (BTC) lijkt op opkomende markten in de jaren 80 en 90, aldus Fidelity in bullish rapport

Fidelity Digital Assets, de digitale activa-tak van financieel dienstverlener Fidelity Investments, heeft onlangs een interessant en bullish rapport gepubliceerd. Daarin wordt bitcoin (BTC) vergeleken met opkomende markten, en wordt gesteld dat het vooral retailbeleggers zijn die de markt aandrijven. Daarbij zouden social media-platformen een belangrijke rol in de adoptie van BTC spelen.

De auteur van het rapport, Ria Bhutoria, vergelijkt het huidige bitcoin met opkomende markten. Deze markten bieden vaak hoge potentiële rendementen maar zijn volatieler en minder liquide dan al ontwikkelde markten. Hierdoor zouden investeerders op dit moment nog aan de zijlijn blijven staan:

“De acceptatie van bitcoin in institutionele portefeuilles kan worden vergeleken met de acceptatie van opkomende en frontieraandelen in portefeuilles eind jaren tachtig en begin jaren negentig. De weerstand tegen de opname van opkomende markten werd gedreven door bezorgdheid over factoren zoals volatiliteit en liquiditeit”

Om een idee te krijgen van wat bitcoin kan gaan doen als institutionele beleggers uiteindelijk besluiten om bitcoin op te nemen in hun portefeuilles, berekent Bhutoria wat bitcoins marktkapitalisatie zou zijn als slechts een enkele procent van de obligatiemarkt bitcoin opneemt. Volgens de onderzoeker is de obligatiemarkt ongeveer $50 biljoen waard, bitcoins marktkapitalisatie zou zodoende dus op $500 miljard komen te staan.

Ook zouden natuurlijk investeerders in andere activaklassen een deel in bitcoin kunnen stoppen. Fidelity stelt dat als bitcoin slechts 10% opvangt van alle “alternatieve investeringen,” de marktkapitalisatie zelfs naar $1,3 biljoen kan stijgen.

De onderzoeker geeft toe dat deze benadering wat kort door de bocht is. Maar “het doel van deze oefening is om het potentiële asymmetrische upside van bitcoin te onderzoeken als een kenmerk dat beleggers kan aanspreken, naast het gebrek aan historische correlatie met andere activa.”

Social media zorgt voor nieuwe instroom

Ook worden retailbeleggers in het rapport aangehaald. Volgens Bhutoria komt er “een nieuwe golf aan investeerders” afkomstig van social media. Via deze platforms wordt informatie over bitcoin in een “meer virale en snelle manier” gedeeld. En dit is gunstig voor de algehele adoptie van bitcoin:

“Terwijl deze nieuwe golf van particuliere investeerders zich vertrouwd maakt met deze kanalen, zal een deel van hun aandacht ongetwijfeld naar Bitcoin en andere digitale activa vloeien,”

Hier voegt Bhutoria aan toe:

“Het unieke aan Bitcoin is dat het door retail wordt aangedreven. Financiële media en de manier waarop mensen beleggingsinformatie consumeren, veranderen, en influencers trekken meer aandacht dan instutities.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.970,80 Kopen
1
Litebit
€26.122,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.128,70 Kopen
3
SATOS
€26.402,00 Kopen
Meer nieuws

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...

“Ripple (XRP) zal tegen het einde van 2021 een overblijfsel uit de geschiedenis zijn,” zegt Arca oprichter

Ripple (XRP) zit nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Velen stellen dat het lot van het...

Bitcoin koers video: Sleutelzone rond de $34.000

De bitcoin koers heeft een kleine sprong gemaakt nadat we door de $30.000 zakte. Op dit moment lijkt de sleutelzone voor de bulls rond...

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...