Timo Bult Timo Bult
11/01/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2021 17:15

Bitcoin (BTC) maakt grootste crash sinds uitbraak coronavirus, traders jagen op mooie entry

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) maakt grootste crash sinds uitbraak coronavirus, traders jagen op mooie entry

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Eergisteren zette de bitcoin (BTC) koers een correctie in nadat de koers lang in een parabolische opwaartse trend zat. Deze correctie leek vanochtend aanvankelijk nog zijn bodem gevonden te hebben maar niets bleek minder waar! Bitcoin zette de correctie aan het eind van de ochtend namelijk weer door. Traders zijn nu op jacht naar mooie entries, maar de grote vraag is waar die mogelijk kunnen liggen.

Bitcoin (BTC) corrigeert flink terug 

Sinds gisteren is bitcoin met bijna 27% in waarde gedaald. Dit markeert de grootste correctie sinds de crash in maart 2020, toen bitcoin door de uitbraak van het coronavirus een historische crash doormaakte. Investeerders werden in de periode na de coronacrash getrakteerd op een parabolische stijging als gevolg van grote institutionele investeerders die de markt begonnen de betreden.
Een parabolische stijging betekent een trend die steeds verder versnelt. Alhoewel dit natuurlijk een mooi spektakel heeft opgeleverd de afgelopen maanden, werd de kans op een grote correctie steeds groter naarmate de koers versnelde. Die correctie lijkt nu dan toch te zijn gearriveerd!
Vanochtend zagen we dat de BTC prijs bij $32.300 opeens ruim 12% in waarde kon stijgen. Hiermee leek het er even op dat de daling er alweer op zat. Echter zette de correctie aan het eind van de ochtend door waarmee bitcoin ongeveer een uur geleden een low van $30.100 bereikte. Dit is een daling van ruim 28% ten opzichte van de all-time high (ATH). 

Traders jagen op mooie entry

Hoewel de correctie hier en daar paniek veroorzaakt, zitten de bitcoin en altcoin traders te wachten op een mooie entry. Niemand weet wanneer de bodem van de correctie zal zijn en dus kijken zij voornamelijk naar support zones.
Gedurende de parabolische stijging in de afgelopen maanden vond bitcoin op bepaalde prijszones weerstand. Deze weerstanden zouden op dit moment steun kunnen bieden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $30.939 op cryptocurrency exchange Coinbase, waarmee de eerstvolgende support zone bij $28.500 zou kunnen liggen. Of dat de bodem zal zijn van deze correctie; de tijd zal het leren!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie