Timo Bult Timo Bult
11/05/2021 17:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 17:21

Bitcoin (BTC) moet dit prijsniveau breken voor herstel, top 10 ziet nieuwe binnenkomer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) moet dit prijsniveau breken voor herstel, top 10 ziet nieuwe binnenkomer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren werd de markt opgeschrikt door een aardige dip. Bitcoin (BTC) daalde bijna 10% in waarde en tikte zodoende de $53.908 aan. Vooralsnog bleef het daar bij, maar waar dienen we nu op te letten? Verder zien we de top 10 overwegend rood kleuren maar wel met een plotselinge nieuwkomer.

Bitcoin (BTC), welke kant gaan we op?

Kijken we naar de bitcoin koers dan zijn er een aantal dingen te zien. Zo is BTC op de dagelijkse grafiek onder de 50-Moving Average (MA) terecht gekomen. Echter hield de koers stand boven de middellijn van de Bollinger Bands op dezelfde tijdsframe. In principe zit bitcoin dus tussen twee belangrijke punten gekneld.

Vandaag staat bitcoin weer iets in de plus maar is van een herstel boven deze 50-dagen MA nog geen sprake. De lichte stijging kan een retest van de 50-MA zijn waarna de koers alsnog verder door zakt. De eerder genoemde middellijn blijft bij $55.150 belangrijk om in de gaten te houden als support. Hier vlak onder zou de 100-dagen MA eventueel nog steun kunnen bieden.

Zoomen we iets in dan zien we op de 4-uurs grafiek dat bitcoin door de 50- en 200-MA is gezakt en hier nu weer vlak onder handelt. In dit prijsgebied bevindt zich tevens de middellijn van de Bollinger Bands op deze tijdsframe. Voor nu is het dus van belang dat de bulls de koers weer boven de $57.000 zien te krijgen. Zakken we door de $55.000 dan zou een verdere dip in het verschiet kunnen liggen.

Top 10 kleurt rood, wel een nieuwe binnenkomer

Het beeld binnen de top 10 is vergelijkbaar met bitcoin, met ethereum (ETH) 3,6% en ripple (XRP) 5% in de min. Op plek 8 zien we plotseling een nieuweling op CoinMarketCap; Internet Computer (ICP). Hierover lees je later vanavond meer op Crypto Insiders!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie