bitcoin_maakt_hoopgevende_bewegind_ripple_in_het_rood

Bitcoin (BTC) na hoopgevende beweging flink onderuit, ripple (XRP) ondergaat hetzelfde lot

16

Gisteren zagen we vooral veel lichte stijgingen op de crytpomarkt, en even leek het erop dat we weer een enorme prijssprong zouden gaan zijn. Bitcoin (BTC) brak namelijk een belangrijke resistance. Ripple (XRP) heeft het op dit moment echter moeilijk.

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $5.193 op Bitfinex na 2,2% te zijn gedaald. De afgelopen dagen zagen we dat het prijsniveau rond $5.330 een lastige resistance was voor bitcoin. Tot drie keer toe testte BTC dit prijsniveau, en drie keer lukt het niet om het te doorbreken. Gisteravond leek dat toch eindelijk te lukken.

Binnen iets meer dan een uur steeg bitcoin van ongeveer $5.290 naar een nieuwe all time high (ATH) voor 2019 op $5.488. Het leek er dus even op dat bitcoin een nieuwe sprong zou gaan maken, zoals we dat op 2 april ook zagen. Echter gebeurde het tegenovergestelde.

Waar veel traders waarschijnlijk kooporders open hadden staan vlak boven de eerdergenoemde resistance, besloten veel van hen om hun winsten te pakken toen bitcoin een nieuwe ATH voor 2019 vormde. BTC corrigeerde na de kleine rally recht naar beneden. Daarbij werden zelfs de supports op $5.200, $5.150 en $5.100 gebroken. Een low werd gevormd op ongeveer $4.950. Op dit moment is het onduidelijk of bitcoin weer boven de support van $5.200 uit kan komen. De support op $5.150 is daarom belangrijk om in de gaten te houden.

Ripple (XRP)

Waar bitcoin een sterke stijging zag, was dat bij ripple (XRP) minder het geval. Ripple stoeit al enkele dagen met de resistance op $0,3630. Nadat XRP deze resistance voor ongeveer de vijfde keer aantikte, corrigeerde de koers sterk naar beneden.

Nadat XRP recht naar beneden dook, leek de support op $0,3520 redding te bieden, maar na enkele uren werd ook dit prijsniveau gebroken. Het gevolg was een nog verdere keldering van de XRP prijs.

Ripple vond uiteindelijk support op $0,3300, en is sindsdien weer iets omhoog geklommen. Op dit moment staat XRP 4,5% in de min met een prijs van $0,3378 op Bitfinex.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

16 REACTIES

 1. En nu staat nagenoeg alles tussen de 15 en 20 % in de min !!! Gebakken lucht is het en niks anders, en Nee dit hoef ik niet te onderbouwen want het is gewoon zo !!!!

 2. Simon, je hebt helemaal gelijk. De hele Crypto markt is één grote luchtbel en stelt helemaal NIKS voor.

 3. Simon simon, blijkbaar ben je geen crypto trader.. gebakken lucht…trouwens bitcoin was ooit een paar euro en dan hoor je ieder klagen van zie je wel luchtbed.. hahahaha bitcoin en crypto houders we blijven lachen.. op na de volgende euros.

 4. Het is cryptomarkt en geen cryptomarkt. En gaan zien IPV gaan zijn. En kareltje je hebt geen verstand van de Crypto wereld. Geeft niet. Je komt er vanzelf achter. De tijd zal je inhalen.

 5. @Joost
  Huh? Je schrijft: “Het is cryptomarkt en geen cryptomarkt.” Lekker logisch :p

  Maar goed, serieus Joost? Dus omdat ik dezelfde mening deel als Simon (cryptomarkt is een grote luchtbel) heb ik maar meteen geen verstand van de wereld van crypto?

  1. Waarom denk je dat onlangs Mollie Bitcoin uit het betaalscherm heeft gehaald? Er valt gewoon niet te betalen met cryptomunten, o.a. veel te dure transactiekosten.

  2. Bovendien gaat de aarde extra snel naar de ***** omdat er gigantisch veel energie nodig om te minen.

  3. Denk je nu werkelijk dat overheden de cryptomunten gaan tolereren die er nu zijn? Natuurlijk niet! Als er al transacties op basis van blockchain gaan komen dan gaan ze hiervoor met een eigen valuta komen. Ik zou zeggen hou zeker de naslagwerken van Martin Armstrong eens in de gaten, doe je nog eens wat kennis op.

  4. Moet jij eens opletten wanneer er straks een definitief verbod is het minen van crypto’s in China, de hele markt kakt in elkaar.

  5. En dan zijn er nog die whales die te pas en te onpas met hun muntjes de markt opgaan en weer afgaan. Vrijwel de gehele cryptomarkt is in handen van whales die de markt manipuleren. Over manipulatie gesproken… vergeet vooral ook de pumps en dumps niet.

  Het is te hopen dat ook Europa na China heel snel een verbod gaat invoeren voor crypto. Het is eigenlijk niet hopen meer, dat verbod gaat er komen.

  • Zo , die Kareltje heeft er dus wel degelijk verstand van en ik sta volledig achter zijn woorden😀. Wel heb ik het volgende geleerd, als de “kenners” gaan vertellen dat de muntjes gaan stijgen dan gaan ze nagenoeg ALTIJD dalen en als ze gaan vertellen ze gaan dalen dan gaan ze ….je raad het al stijgen 😀….zo heb ik al heel wat € verdiend 😀😀😀😀😁

 6. He Kareltje,

  nog even los van wie er gelijk heeft – want dat weten we gewoon pas over een aantal jaar – heb je, je ooit bedacht dat sommige mensen, instanties, overheden zich in het nauw gedreven voelen door deze nieuwe techniek en dus doen wat ze kunnen om ons ervan te overtuigen dat het een scam is. Een YouTube link is natuurlijk geen bewijs.

  Dan nog even over China. ‘Het netwerk is zo ingericht dat het zich aanpast aan de hoeveelheid mining-computers. Als er veel computers wegvallen, wordt het oplossen van de puzzels voor de overgebleven computers veel eenvoudiger.’ Het zal zichzelf dus – na wellicht een vertraging van een paar dagen – gewoon in stand houden; daar is namelijk over nagedacht door iemand die waarschijnlijk slimmer is dan wij allemaal bij elkaar.

  ‘Cryptomunten onttrekken zich aan staatscontrole, wat zeker in een land als China niet lekker valt.’ Nog niet te spreken over eventuele manipulatie van de koers door de Chinezen, waar ze dan flink mee kunnen verdienen als ze weer terug komen.

  We gaan het zien, maar schreeuwen dat het een scam is, is vooral ‘n beetje dommig.

 7. @Diede
  We zullen zien inderdaad :). Ik heb zeker begrip voor de mensen die erin geloven en dat mogen ze van de daken schreeuwen. De overheid wil een einde maken aan de vele oplichtingszaken en zwart geld dat weggesluisd worden via diverse crypto’s. Bovendien moet er snel een einde komen aan de extreme energieverspilling. Als ook Europa het minen gaat verbieden (al zal Amerika dat eerder gaan doen), dan is het heel snel einde verhaal voor alle crypto’s.

  In 2020 zal de recessie gaan starten. Die zal groter worden dan ooit tevoren. Huizen opnieuw onder water waarbij vooral huiseigenaren die van 2017 t/m 2019 een huis hebben gekocht gigantisch in financiële problemen gaan komen. Ook zal de hele cryptomarkt op zijn snoet gaan. “Crypto Predikers” zijn sprookjes vertellers en lijken erg veel op pump en dumpers om hun muntjes veilig te stellen. Blijf hier vooral in geloven, het gaat helemaal naar de ***.

 8. Klopt allemaal ! Gelukkig is er metahash … alle door jullie gesommeerde problemen uit de wereld geholpen lang leven de cryptoos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws