Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) naar $180.000 als het een derde van de goudmarkt kan innemen’

Volgens Weiss Crypto Ratings, kan de koers van bitcoin (BTC) stijgen naar maar liefst $180.000. De stijging, die twintig keer zoveel als de huidige waarde is, zou binnen de komende 10 jaar plaatsvinden, wat dus voor 2030 is. Echter bepaalt één factor of Bitcoin deze prijs zal bereiken, aldus Weiss.

Het bedrijf is van mening wanneer bitcoin een derde van de ‘safe haven’-markt van goud zou kunnen innemen, oftewel beleggers van verschillende branches zal aantrekken die opzoek zijn naar een afdekking tegen risico’s op de reguliere markten, dat dan de koers zal stijgen tot het bovengenoemde bedrag.

- Advertentie -

Om dit te laten lukken, is minder volatiliteit en meer vraag noodzakelijk om bitcoin een reputatie op te laten bouwen. Volgens Weiss is het een groot obstakel dat beleggers geneigd zijn om bitcoin alleen te kopen wanneer de prijzen dalen, wat een reden is waarom de prijs van Bitcoin momenteel stagneert.

Ondanks het feit dat het aantal whales sinds de halving met 2% is gestegen, veroorzaakt de koers stagnatie een nadeel voor de langverwachte bitcoin bull run.

Dit weerhoudt de grootste crypto er echter niet van om goed te presteren tijdens de pandemie. Met beleggers die het inherente potentieel van bitcoin beginnen te vertrouwen en te realiseren, en een winst van 5,9% sinds vorige maand tegenover goud dat met 1% daalde, lijkt het zeer mogelijk dat bitcoin de titel als de best presterende asset van 2020 zou kunnen behouden.

Toch is er ook bezorgdheid over de kosten van bitcoin. Het digitale goud ziet nou eenmaal de transactiekosten stijgen wanneer de prijs stijgt. Zo stegen in 2019 de kosten van $0,50 naar $1 en $2 na een aanzienlijke prijsuitbraak. Deze kosten zijn na de halving eerst flink gestegen en daarna weer gedaald van $6,65 naar een gemiddelde van $0,56, echter daalde hierbij ook het aantal transacties. Het blijft daarom een vraagstuk hoe bitcoin in de toekomst met een hogere vraag om kan gaan. Ruben Somsen, oprichter van Seoul Bitcoin meetup liet zich er ook over uit.

“Zolang meer mensen geïnteresseerd raken in bitcoin, zullen de kosten onvermijdelijk stijgen.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...