Rico Engelbarts
06/08/2020 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2020 06:19

Bitcoin (BTC) naar $400.000: "Het is beter dan goud," stelt Anthony 'Pomp' Pompliano

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $400.000:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Medeoprichter van Morgan Creek Digital en prominent bitcoin (BTC) voorstander, Anthony ‘Pomp’ Pompliano, is lyrisch over de toekomst Bitcoin. Pomp, die we natuurlijk al kennen van vele vorige artikelen, is ervan overtuigd dat de waarde van één bitcoin over de $400.000 zal stijgen en de marktkapitalisatie de $8.000.000.000 (8 biljoen) zal aantikken.
Dit deelt hij in een recent interview met Peter McCormack, de gastheer van ‘What Bitcoin Did.’ In al de 247ste aflevering van de podcast, legt Pompliano ook uit waarom hij verwacht de het digitale goud de marktkapitalisatie van het traditionele goud zal overschaduwen.

“Het komt niet voor dat na de digitalisering van een bedrijf de digitale tak kleiner is dan de analoge versie. Digitalisering brengt allerlei voordelen met zich mee en Bitcoin is een technologie die de markt verder uitbreidt.”

Om deze reden is Pompliano er dus van overtuigd dat Bitcoin het goud voorbij zal streven. Hij stelt dat op het moment de omvang van de goudmarkt zo’n $8 biljoen is, met zijn argumentatie en verwachtingen zou de Bitcoin, afhankelijk van hoeveel er verloren of gestolen zijn, een waarde van $400.000 – $450.000 bereiken.

“Denk je dat Bitcoin het equivalent van de goudmarkt gaat worden? Ik niet. Het is beter. Het gaat meer marktaandeel veroveren.”

Voor de komende twee jaar verwacht de medeoprichter van Morgan Greek Digital dat zijn eerdere voorspelling nog steeds uit zal komen, wat betekent dat aan het einde van 2021 de bitcoin-koers de $100.000 zal aanraken. Hierbij zegt hij dat het huidige monetaire beleid van de Verenigde Staten grote invloed zal hebben op de koers.

“We zien letterlijk de exacte theoretische impact van een kwantitatieve versoepeling werkelijkheid worden. Je kan simpelweg geen miljard dollars drukken zonder dat het invloed heeft op de valuta. Hierdoor verzwakt de dollar en exploderen de cryptocurrencies allemaal.”

Ook de halvering speelt nog altijd een belangrijke rol. Het aantal verdiende bitcoins is gedaald van 1.800 naar 900 per dag, zegt hij, waarna hij stelt dat wanneer de vraag hetzelfde blijft, de prijs natuurlijk zal moeten stijgen omdat er minder aanbod is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie