Timo Bult Timo Bult
13/01/2021 08:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 08:31

Bitcoin (BTC) nog altijd in niemandsland, deze top 10 altcoin is de enige stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog altijd in niemandsland, deze top 10 altcoin is de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers leek gisteren een herstel in te kunnen zetten na de flinke correctie begin deze week. De positieve beweging gisteren werd echter rond de $36.500 afgewezen met opnieuw een kleine daling tot gevolg. Tot een verdere correctie onder de $30.000 is het vooralsnog niet gekomen.

Bitcoin (BTC) koers houdt stand boven MA

Zoals gisteren gelezen kon worden steeg bitcoin weer aardig na de correctie eerder deze week. Bitcoin steeg in redelijk korte tijd ruim 20% in waarde. Echter gooide het prijsniveau bij $36.500 roet in het eten. Dit is onder andere waar de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek zich op dat moment bevond.
De afwijzing bracht bitcoin weer ruim 10% terug. Dit keer kon echter de 100-MA op de 4-uurs grafiek steun bieden bij $33.000. De koers zakte dit keer dus niet zover terug als tijdens de recente correctie, toen BTC een low van $30.100 op cryptocurrency exchange Coinbase bereikte.
Kortom, een duidelijke richting is er vooralsnog niet. Er bestaat nog altijd de kans dat bitcoin terug zakt tot de eerder genoemde low. Mocht dit gebeuren dat bestaat er de kans dat de prijs verder terug zakt waarbij de $28.000 en $26.500 de eerstvolgende mogelijke support-zones zijn. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.629 op Coinbase.
Omhoog dient de $36.500 gebroken te worden met bij $36.800 nu de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Pas dan kan men weer richting de $40.000 kijken. Kijken we naar de langere termijn dan is daar nog steeds ruimte voor verdere dalingen. Op de wekelijkse grafiek bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich namelijk nog altijd in de overbought-zone. Tijdens eerdere bullmarkten was te zien dat de RSI vaak eerst uit dit gebied zakt voordat er verdere stijgingen plaats kunnen vinden.

Altcoins licht in de min, behalve deze altcoin

Bij de altcoins ziet het er vanochtend rood uit met dalingen van over het algemeen rond de 5%. Alsnog kan een altcoin binnen de top 10 stijgen. Polkadot (DOT) staat namelijk juist bijna 5% in het groen!
Al met al daalde de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met 3,7% in waarde. Hiermee blijft een herstel boven het niveau van $1 biljoen uit. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $944,5 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie