Timo Bult Timo Bult
04/10/2020 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2020 14:38

Bitcoin (BTC) nog steeds in gevecht met $10.600, welke altcoin steeg deze week het hardst?

Nieuws
Bitcoin (BTC) nog steeds in gevecht met $10.600, welke altcoin steeg deze week het hardst?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelt vooralsnog zeer dicht in de buurt van een belangrijke weerstandszone. Een succesvolle uitbraak boven dit prijsniveau zou een verder herstel na de enorme duikvlucht van afgelopen week in kunnen houden. In dit artikel lees je welke prijsniveaus in de gaten gehouden moeten worden en welke altcoin de afgelopen zeven dagen het hardst steeg!

Bitcoin (BTC) koers vlak onder weerstand en MA

De bitcoin koers handelt sinds gisteravond vlak onder de $11.600. Nadat het dit prijsniveau gisteravond aantikte, zakte de bitcoin prijs nog even terug tot de 50-uurs Moving Average (MA) bij $10.550, maar kon vanaf daar weer flink stijgen om een high neer te zetten bij $10.644.
Sindsdien is bitcoin vlakbij de $10.600 gebleven. Vlak boven de $10.600 bevindt zich de 100-uurs MA welke op dit moment voor extra weerstand lijkt te zorgen. Met de opwaartse trend van de afgelopen uren zal snel duidelijk worden of bitcoin door kan breken of dat we toch weer iets terug gaan zakken onder $10.600.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.601 op cryptocurrency exchange Coinbase. Naast de $10.600 moet de $10.630, waar de 100-uurs MA zich bevindt, in de gaten gehouden worden. Naar beneden kan de 50-MA bij $10.558 op de korte termijn voor steun zorgen.

Welke altcoin steeg deze week het hardst?

Nu er weer een week voorbij is kunnen we bekijken welke altcoin deze week het hardsts steeg. Hier volgt een top 3 van de hardste stijgende altcoins met een marktkapitalisatie van tenminste $1 miljoen!
Binance coin (BNB), de native cryptocurrency van Binance, steeg de afgelopen zeven dagen 10,3% in waarde. De precieze reden ligt waarschijnlijk in de hoek van Launchpad. Daar zal binnenkort namelijk weer een Initial Exchange Offering (IEO) gehouden gaan worden. Dit zorgde in het verleden vaker voor stijgende prijzen doordat de vraag naar BNB toeneemt.
De tweede grootste stijger is cosmos (ATOM). Cosmos, de nummer 21, steeg de afgelopen week met een mooie 12,46% en is daarmee nu $5,23 waard.
Tot slot zien we monero (XMR) net iets harder stijgen. De privacy cryptocurrency zag een waarde vermeerdering van 12,5% en is nu $107,40 waard. Naast dat XMR een belangrijke support lijkt te houden, zal het op 17 oktober een update doormaken. Deze update brengt verschillende upgrades en daar lijken investeerders positief over te zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie