Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) onder de $10.000 is volgens analisten een signaal te investeren

Bitcoin (BTC) onder de $10.000 is volgens analisten een signaal te investeren

In de nacht van zondag op maandag zakte de koers van bitcoin dan daadwerkelijk onder de $10.000. Na een daling van 13% in 24 uur op cryptocurrency exchange Coinbase tikte de koers daar de $9.909 aan; een keldering van 28% uitgaande van de yearly high in 2019. Volgens analisten geven technische indicatoren aan dat er op korte termijn nog een daling zal plaatsvinden, maar de indicatoren op de lange termijn voorspellen dat dit wellicht een van de laatste keren is dat bitcoin onder de $10.000 zakt. Zo laat analist Josh Rager op Twitter doorschemeren dat bitcoin kopen onder de $10.000 een gift is:

- Advertentie -

Rager laat weten dat bitcoin wellicht nog verder zakt naar de $9.000- of $8.000-regio alvorens er duurzaam herstel plaatsvindt. Zelf schijnt hij zijn short-posities nu in te nemen.

Een andere bekende analist, Alex Krüger, beweert dat bitcoin binnenkort een bodem kan vinden. Zo ziet hij op de 4-uurlijkse grafieken technische indicatoren die oversold zijn, die historisch gezien zouden wijzen op een aanstaande opwaartse beweging. Wel geeft hij aan dat hij deze tekenen nog niet ziet op grafieken met kortere tijdframes:

Toegegeven, bitcoin die onder de $10.000 zakt is geen fijn gezicht, en het feit dat deze koerswaarde wordt bestempeld als een psychologische grens waar we even doorheen zijn gezakt kan bij sommigen angst inboezemen. Vergeet ook hier niet naar het grotere plaatje te kijken. Zoals een analist van CCN aangeeft is een dergelijke dip namelijk niet nieuw. In de bull-markt van 2016-2017 zagen we namelijk maar liefst negen keer een pullback van 30% op weg naar nieuwe recordhoogtes.

Mocht je nog niet gelezen hebben wat onze eigen analist, Crypto Insider David, denkt over de huidige stand van zaken? Lees dan hier zijn laatste analyse van de bitcoin-koers die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.296,89 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.185,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.241,31 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.242,58 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.248,75 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...