Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/07/2019 11:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2019 11:31

Bitcoin (BTC) onder de $10.000 is volgens analisten een signaal te investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_onder_de_10000_dollar_is_volgens_analisten_een_signaal_te_investeren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de nacht van zondag op maandag zakte de koers van bitcoin dan daadwerkelijk onder de $10.000. Na een daling van 13% in 24 uur op cryptocurrency exchange Coinbase tikte de koers daar de $9.909 aan; een keldering van 28% uitgaande van de yearly high in 2019. Volgens analisten geven technische indicatoren aan dat er op korte termijn nog een daling zal plaatsvinden, maar de indicatoren op de lange termijn voorspellen dat dit wellicht een van de laatste keren is dat bitcoin onder de $10.000 zakt. Zo laat analist Josh Rager op Twitter doorschemeren dat bitcoin kopen onder de $10.000 een gift is:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1150577719543050240
Rager laat weten dat bitcoin wellicht nog verder zakt naar de $9.000- of $8.000-regio alvorens er duurzaam herstel plaatsvindt. Zelf schijnt hij zijn short-posities nu in te nemen.
Een andere bekende analist, Alex Krüger, beweert dat bitcoin binnenkort een bodem kan vinden. Zo ziet hij op de 4-uurlijkse grafieken technische indicatoren die oversold zijn, die historisch gezien zouden wijzen op een aanstaande opwaartse beweging. Wel geeft hij aan dat hij deze tekenen nog niet ziet op grafieken met kortere tijdframes:


Toegegeven, bitcoin die onder de $10.000 zakt is geen fijn gezicht, en het feit dat deze koerswaarde wordt bestempeld als een psychologische grens waar we even doorheen zijn gezakt kan bij sommigen angst inboezemen. Vergeet ook hier niet naar het grotere plaatje te kijken. Zoals een analist van CCN aangeeft is een dergelijke dip namelijk niet nieuw. In de bull-markt van 2016-2017 zagen we namelijk maar liefst negen keer een pullback van 30% op weg naar nieuwe recordhoogtes.
Mocht je nog niet gelezen hebben wat onze eigen analist, Crypto Insider David, denkt over de huidige stand van zaken? Lees dan hier zijn laatste analyse van de bitcoin-koers die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie