Timo Bult Timo Bult
12/03/2021 16:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2021 16:47

Bitcoin (BTC) op een haar na niet bij ATH – Waarom crasht NEM (XEM)?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op een haar na niet bij ATH - Waarom crasht NEM (XEM)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was vandaag voor het grootste gedeelte van de dag rood. Bitcoin (BTC) ging een aantal procenten onderuit en ook de meeste altcoins noteren rode cijfers. NEM (XEM) is daarbij de uitblinker (in de negatieve zin). Die altcoin zakt namelijk enkele tientallen procenten in waarde in slechts 24 uur tijd. Wat is hier aan de hand?

Bitcoin (BTC) nét niet tippen aan ATH

24 uur geleden zagen we de prijs van bitcoin in een stijgende trend zitten die de koers naar de huidige all-time high (ATH) leek te gaan brengen. Zover kwam het helaas nét niet! De huidige recordprijs staat op $58.367 op cryptocurrency exchange Coinbase. Gisteravond kwam de lokale high bij $58.113 te liggen.

Van daaruit zakte de koers weer wat terug. Bitcoin zakte uiteindelijk terug tot $55.000 waar steun werd gevonden. De afgelopen drie uur kan bitcoin weer stijgen waarmee de huidige prijs uitkomt op $57.388 op Coinbase.

Op de 4-uurs grafiek is nu een lichte bearish divergence te zien. Terwijl de koers hogere highs neerzet, zakt de Relative Strength Index (RSI) juist iets terug. Dit kan een mogelijk teken zijn dat bitcoin wellicht verder zal dippen. Voorzichtigheid is dus geboden.

NEM (XEM) diep in het rood, maar waarom? 

Bij de altcoins was het beeld vandaag niet heel anders. De meeste koersen gingen wat onderuit en stijgen nu weer licht. Een altcoin valt echter op; NEM.

Sinds 11 maart staat NEM namelijk bijna 50% in de min. De altcoin zakt hiermee relatief hard terug. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat NEM vandaag een snapshot maakte van de XEM balansen. Op basis daarvan doen zij mee aan de Symbol (XYM) airdrop.

Nu de snapshot gemaakt is, is het niet gek dat een groot deel van de investeerders ervoor kiezen hun winsten te verzilveren. De XEM koers steeg de afgelopen tijd hard, mede vanwege de snapshot die de vraag naar XEM flink liet toenemen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie