Rico Engelbarts
05/09/2020 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 18:09

Bitcoin (BTC) op macroschaal nog steeds bullish, vindt deze analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op macroschaal nog steeds bullish, vindt deze analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) daalt al een paar dagen stevig, bitcoin werd onlangs nog verhandelt voor $9.800. In vergelijking met het laatste hoogtepunt van $12.000 is de daling dus fors. Dit lijkt te zijn gebeurd naar aanleiding van de flinke correctie die plaatsvond op de reguliere markten.
Op macroschaal lijkt bitcoin vooralsnog bullish, analisten zeggen wel dat op de lange termijn de grafiek en fundamentals zich overgeven aan het sentiment. Ondanks de drop blijven ze dus bullish.
Een analist deelde deze grafiek, hierin wordt weergegeven dat bitcoin een mooie bounce neerzet op een cruciaal macro level. Daarmee lijkt het alsof dit prijspunt een nieuw support level is.


Op BitMEX daalde de prijs ook aanzienlijk door de massale verkoop die plaatsvindt onder investeerders.

“Bitcoin (BTC) funding op de premium index heeft een dieptepunt bereikt sinds 19 maart. Deze keer retesten we alleen een meerjarig S/R level met een bevestigde bullish break in MS op de maandelijkse grafiek.”

De RSI van bitcoin bereikte ook een dieptepunt tijdens de daling op vrijdag. Deze veelgebruikte indicator heeft zijn laagste waarde bereikt sinds maart. Na de crash in maart onderging bitcoin die er voor zorgde dat bitcoin veel van zijn waarde terug kreeg. Deze trader is niet de enige die gelooft dat bitcoin op de lange termijn nog bullish is.
De eigenaar van Real Vision, Raoul Pal, reageerde op een statement van Jerome Powell van de Federal Reserves. Hij zei het volgende:

“De meeste mensen begrijpen het laatste niet, Powell heeft laten zien dat er geen ruimte is voor deflatie dus ze doen alles binnen hun machten om dit te voorkomen. Dat is goed voor bitcoin en goud. Powel wil inflatie, ik ben er niet van overtuigd dat hij hiermee vraag creëert maar juist deflatie veroorzaakt bij fiat. Hij doet dit in samenwerking met andere centrale banken.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie