Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) prijs buigt na klein herstel alsnog af, deze altcoin kan...

Bitcoin (BTC) prijs buigt na klein herstel alsnog af, deze altcoin kan hiervan profiteren

- Advertentie -

De afgelopen 24 uur werden getekend door een voortsukkelend bitcoin (BTC). De koers maakte ondanks een klein herstel van de daling gisteren geen al te grote prijsschommelingen en lijkt nu zelfs weer af te zakken. Een aantal altcoins lijkt juist te kunnen profiteren van de consoliderende bitcoin koers.

Bitcoin (BTC) koers buigt af, correctie aanstaande?

Gisteren zorgde het nieuws dat het nieuwe coronavaccin van Pfizer 90% effectief is voor een korte dip van de bitcoin prijs. De redenering hierachter is dat bitcoin een veilige haven biedt voor beleggers, en dat het nieuws over het vaccin positief is voor de toekomst van de aandelenmarkten. Hierdoor kregen juist veilige havens zoals goud en bitcoin een klap door het positieve nieuws.

Dit bracht bitcoin tot een low van $14.817 en even werd gevreesd dat bitcoin direct door zou zakken. In plaats daarvan kon bitcoin weer iets herstellen en handelde de koers het grootste deel van het afgelopen etmaal vlak onder de prijszone van bij $15.400.

De afgelopen uren is BTC echter weer wat afgebogen naar beneden toe. Het komt hiermee weer onder de 50- en 100-uurs Moving Averages (MA’s) terecht. Mocht deze daling doorzetten dan is een belangrijk punt om in de gaten te houden de 4-uurs 50-MA.

Deze MA zou bij $14.801 steun kunnen bieden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $15.263 op cryptocurrency exchange Coinbase. Zoals in de marktupdate van gisteren gelezen kon worden bood deze MA gedurende de recente rally al een aantal keer steun. Zakt de bitcoin koers hier doorheen dan komen als gauw de $14.300 en $14.000 in zicht.

Chainlink (LINK) profiteert

Ondanks de ietwat saaie en tegenvallende bitcoin koers is er bij de altcoins nog wat groens te zien. Zowel ripple (XRP) en chainlink (LINK) kunnen in tegenstelling tot de rest nog een kleine stijging neerzetten.

LINK stijgt met 3,6% naar een waarde van $12,80. Ripple ziet een stijging van 2,7% en is nu $0,2542 waard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.127,20 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.141,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.168,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.212,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.378,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...