Timo Bult Timo Bult
19/11/2021 09:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 09:03

Bitcoin (BTC) prijs correctie zorgt niet voor paniek bij lange termijn hodlers, blijkt uit deze data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs correctie zorgt niet voor paniek bij lange termijn hodlers, blijkt uit deze data

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is afgelopen nacht verder het $50.000 gebied in gezakt. Geen fraaie beweging, maar toch blijkt uit on-chain data dat de neerwaartse beweging niet wordt veroorzaakt door een marktbrede paniekverkoop. Het gaat namelijk voornamelijk om bitcoin investeerders die onlangs bitcoin kochten die nu uit paniek verkopen. Glassnode deelde vanochtend een aantal interessante tweets die dit laten zien.

Dankzij de transparantie van de Bitcoin blockchain kunnen we onder andere zien waar bitcoins heen stromen en hoe lang ze in een wallet blijven zitten. Op basis daarvan kunnen we bewegingen zoals die van de afgelopen dagen interpreteren; wat of wie is de oorzaak? Dat lijkt in dit geval dus voornamelijk om zogenoemde short-term holders te gaan, oftewel investeerders die hun bitcoins pas net gekocht hebben.

In twee grafieken laat on-chain databedrijf Glassnode zien dat sinds de all-time high van bitcoin, 17% van de bitcoins “onder water” staan. Daarmee blijft 83% over die nog steeds in de winst staat. Verder stelt het bedrijf:

“Maar zelfs na een correctie van bijna 20% (-$13,5k) van de ATH, lijken langetermijnhouders hun BTC niet in paniek uit te geven. Na een piek van 13,5 miljoen BTC hebben LTH’s de afgelopen maand slechts 100k BTC gedistribueerd, wat neerkomt op slechts 0,7% van hun totale bezit.”

In de laatste tweet van deze reeks tweets stelt Glassnode: “short-term holders die de top kochten hebben momenteel het merendeel van de ongerealiseerde verliezen in handen.”

Glassnode on-chain analist Checkmate laat eenzelfde sentiment zien in een grafiek. Hij schrijft het volgende in een tweet: “De overgrote meerderheid van Bitcoin die in beweging zijn, zijn degenen die recentelijk zijn ingekocht. short-term holders kochten de dip van mei-juli en september, namen winst en zullen zich waarschijnlijk weer inkopen.”

Voor een uitgebreide technische analyse van de bitcoin en altcoin koersen vind je hier de altcoin video van John, en hier de dagelijkse marktupdate voor Insiders van Michiel!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie