Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) prijs zakt iets terug, maar vooralsnog geen harde correctie -...

Bitcoin (BTC) prijs zakt iets terug, maar vooralsnog geen harde correctie – chainlink (LINK) de enige stijger

- Advertentie -

Na deze week flink in waarde te zijn gestegen, lijkt de bitcoin (BTC) koers nu weer een beetje op adem te komen. Een correctie naar beneden toe is op dit moment een van de mogelijke vervolgen. Een aantal altcoins toont daarnaast ook dalingen en dus lijkt het wat betreft de snelle stijgingen voor nu even gedaan!

Bitcoin (BTC) blijft in de buurt van $13.000

De afgelopen 24 uur handelde bitcoin relatief vlak. De koers bevond zich na een lichte stijging een aantal uren vlak boven $13.000. Op het moment van schrijven zakt bitcoin echter weer wat terug nadat de 50-uurs Moving Average (MA) het heeft begeven. Bitcoin wordt op cryptocurrency exchange Coinbase nu voor een prijs van $12.807 verhandeld.

Veel analisten, waaronder onze eigen Michiel, verwachten een mogelijke correctie naar beneden. Door de snelle opwaartse bewegingen van de afgelopen dagen is het niet gek dat de bulls uitgeput raken. Een periode van consolidatie (zijwaarts handelen) of een neerwaartse correctie is een redelijk logisch gevolg.

In het geval van een correctie kan bitcoin steun vinden bij $12.300. Dit is voor de korte termijn de belangrijkste support om in de gaten te houden. Omhoog blijft de $13.300 het belangrijkste obstakel op de weg naar meerjarige hoogtepunten.

En de altcoins?

De altcoins bleven in eerste instantie nog achter toen bitcoin aan zijn opwaartse beweging begon. Later trokken de koersen weer een beetje bij maar nu lijken de altcoins weer direct met bitcoin mee te zakken.

Ethereum (ETH) zakt 1,8% in waarde en is $406 waard. Het is voor de grootste altcoin op de markt cruciaal om steun te vinden bij $400, dit is namelijk een belangrijke prijszone voor de altcoin.

De enige stijger is op dit moment chainlink (LINK). De nummer 6 crypto staat 0,7% in het groen en is nu $11,74 waard. LINK lijkt hiermee goed op weg te zijn om eindelijk de belangrijke weerstandszone bij $10-$11 te breken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.813,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.533,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.556,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.598,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.613,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...