Timo Bult Timo Bult
23/10/2020 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 17:06

Bitcoin (BTC) prijs zakt iets terug, maar vooralsnog geen harde correctie – chainlink (LINK) de enige stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs zakt iets terug, maar vooralsnog geen harde correctie - chainlink (LINK) de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na deze week flink in waarde te zijn gestegen, lijkt de bitcoin (BTC) koers nu weer een beetje op adem te komen. Een correctie naar beneden toe is op dit moment een van de mogelijke vervolgen. Een aantal altcoins toont daarnaast ook dalingen en dus lijkt het wat betreft de snelle stijgingen voor nu even gedaan!

Bitcoin (BTC) blijft in de buurt van $13.000

De afgelopen 24 uur handelde bitcoin relatief vlak. De koers bevond zich na een lichte stijging een aantal uren vlak boven $13.000. Op het moment van schrijven zakt bitcoin echter weer wat terug nadat de 50-uurs Moving Average (MA) het heeft begeven. Bitcoin wordt op cryptocurrency exchange Coinbase nu voor een prijs van $12.807 verhandeld.
Veel analisten, waaronder onze eigen Michiel, verwachten een mogelijke correctie naar beneden. Door de snelle opwaartse bewegingen van de afgelopen dagen is het niet gek dat de bulls uitgeput raken. Een periode van consolidatie (zijwaarts handelen) of een neerwaartse correctie is een redelijk logisch gevolg.
In het geval van een correctie kan bitcoin steun vinden bij $12.300. Dit is voor de korte termijn de belangrijkste support om in de gaten te houden. Omhoog blijft de $13.300 het belangrijkste obstakel op de weg naar meerjarige hoogtepunten.

En de altcoins?

De altcoins bleven in eerste instantie nog achter toen bitcoin aan zijn opwaartse beweging begon. Later trokken de koersen weer een beetje bij maar nu lijken de altcoins weer direct met bitcoin mee te zakken.
Ethereum (ETH) zakt 1,8% in waarde en is $406 waard. Het is voor de grootste altcoin op de markt cruciaal om steun te vinden bij $400, dit is namelijk een belangrijke prijszone voor de altcoin.
De enige stijger is op dit moment chainlink (LINK). De nummer 6 crypto staat 0,7% in het groen en is nu $11,74 waard. LINK lijkt hiermee goed op weg te zijn om eindelijk de belangrijke weerstandszone bij $10-$11 te breken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie